Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Predstavljamo

Jana ‘voda s porukom’ opremila dom za psihički bolesne odrasle osobe

Dobro se dobrim vraća

Nova humanitarna akcija kampanje Jana ‘voda s porukom’ ovaj put je pomogla u opremanju samostalnih jedinica Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Osijeku.

Domu je osnovna djelatnost pružanje usluge skrbi  psihički bolesnim odraslim osobama izvan vlastite obitelji. Kroz individualan pristup osobi,  konačan cilj skrbi je rehabilitacija osobe, odnosno poboljšanje radnih i socijalnih vještina koje su prijeko potrebne za rad i život.

Djelatnici doma zalažu se za smanjenje predrasuda i destigmatizaciju psihički bolesnih osoba, zaštitu i poštivanje ljudskih prava i dostojanstva, njihovu jednakost i prihvaćenost u društvu, drugim riječima inkluzivno društvo.

jana2Ove godine dom je krenuo u deinstitucionalizaciju kako bi korisnici živjeli što sličnije životu u obitelji. Upravo iz tog razloga, Jana je uz pomoć mnoštva ljudi koji su ispisivali svoje inspirativne poruke na stranici www.vodasporukom.com donirala domu potrebnu bijelu tehniku kako bi štićenici imali što veseliji i perspektivniji početak nove 2014.godine.

‘Tijekom prošle godine, velikim dijelom uz pomoć donacija osječkih građana i humanitarnih udruga, opremili smo šest stambenih jedinica u kojima živi dvadeset korisnika našeg doma. Ove godine u planu je daljnji razvoj deinstitucionalizacije i transformacije, a time i otvaranje novih stambenih jedinica za samostalno stanovanje korisnika uz podršku. Uz pomoć Janine humanitarne akcije Jana ‘voda s porukom’, stanove ćemo opremiti bijelom tehnikom. Zahvaljujemo  Jani i svima koji su podržali ovu akciju.’ ,izjavio je ravnatelj Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Osijeku Ladislav Lamza.

jana3Kampanja Jana ‘voda s porukom’, odlučila je nastaviti svoju misiju te je pokrenula prijavu projekata na web stranici www.vodasporukom.com. Svrha prijave projekata je odabir onih kojima bi se omogućilo financiranje u vidu donacije, a čija će konačna realizacija ovisiti o aktivnostima na stranici www.vodasporukom.com. Svoje projekte moći će prijaviti sve neprofitne organizacije koje će imati priliku svoja dobra djela realizirati i time nastaviti viziju Jane: dobro se dobrim vraća.

Više informacija o web kampanji  Jana ‘voda s porukom’, kao i o slijedećem humanitarnom cilju, pronađite na stranici www.vodasporukom.com .

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Trendovi

Dnevni unos samo jedne bočice Jane kolagen beauty – koja sadrži 2,5 g kolagena Verisol - rezultira vidljivim poboljšanjem elastičnosti i čvrstoće kože te...

Video box 2

Ana nam je na svom primjeru pokazala kako izgleda porod.

Predstavljamo

Uz ideju vodilju “Samo ljubav” žiri je između više od 190 pristiglih prijava odabrao 6 projekata za koje će se prikupljati kapljice u 2016.

Događanja

kom biću, to je ljubav.“ govori Stjepan. Najljepšu ljubavnu priču Malene i Klepetana, o kojoj priča cijeli svijet pratite na http://www.vodasporukom.com putem live streema.

Advertisement