Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kolumne

Jasminka Herceg: Proljetno čišćenje organizma

Riješite se proljetnog umora i pripremite se za toplije dane

Dugo iščekivano proljeće napokon je stiglo. Vrijeme novih početaka, transformacije i buđenja. Okupani zrakama sunca, odmah se više smijemo, društveno i fizički smo aktivniji, lakše se budimo. Ili ne?

Osjećate li proljetni umor, znajte da je pravo vrijeme za detoksifikaciju vašeg tijela. Proljetni umor prije svega je posljedica nedostatka vitamina C, kojeg tijekom zime ne unosimo u dovoljnim količinama. Zbog manjka ovog vitamina, iskorištenost kisika u stanicama i tkivima je smanjena, oslabljen je imunološki sistem i organizam je podložniji bolestima. Na pojavu proljetnog umora utječu i nagle promjene vremena, na koje se organizam teško prilagođava.

Iako je proces pročišćavanja organizma poželjno raditi bar jednom u pola godine, proljetno čišćenje je obavezno. Ono ima pozitivan učinak na svim razinama našeg postojanja, pa ćemo tako osjećati zadovoljstvo, fizičku lakoću i veću pokretljivost, koža će se lakše boriti sa štetnim utjecaje slobodnih radikala, a ten će biti blistaviji. Osim prirodnih napitaka i lakše prehrane, u organizam je nužno unijeti minimalno 2 litre vode dnevno kako bi proces čišćenja nesmetano tekao.

jabuke prehranaKako biste pomogli organizmu u tom procesu, nećete požaliti ako se odlučite na neke od detox tretmana tijela, koje će vašem tijelu dati dodatnu energetsku podršku i osigurati da koža vašeg tijela uspješno prati promjene vašeg organizma. Ipak, valja biti i oprezan kako ne biste od tretmana samo dobili razočaranje. Svaki tretman tijela ima svoje indikacije kao i kontraindikacije pa se nerijetko dogodi da se ili terapeuti ili klijenti ogluše na moguće posljedice. Nažalost, nije rijetkost da se žene s tretmana vrate bez celulita, ali s popucalim kapilarama. Čak i za odabir tretmana bitno je utrošiti nešto vremena i dobro proučiti koji od njih donosi isključivu dobrobit.

Najpopularniji tretman tog tipa, koji rješava i ‘nekoliko muha istim udarcem’ je Bliss anticelulitna masaža. Posebno osmišljena tehnika kojom se stimulira rad bubrega i jetre, snažno potiče cirkulaciju, podržava limfni tok i razgrađuje celulit, te zateže kožu- posebno na kritičnim zonama svake žene, kao što su „jahaće hlačice“, stražnjica i unutarnja strana bedara kao i otečenost potkoljenica i gležnjeva.

Tehnika je omiljena među klijentima zato što je intenzivna, a nije agresivna. Od ove tehnike nećete imati podljeve, možete je raditi čak i ako imate problema s kapilarama, a već nakon trećeg tretmana mišićni tonus i tonus kože vidljiv je u potpuno novom svijetlu. Koliko god da je ova masaža dobra kao zasebni tretman, još je bolja u kombinaciji s aparativnim tretmanima koji se u većini slučajeva rade na lokaliziranim masnim naslagama i/ili dijelovima tijela koji su skloniji većim i tvrdokornijim nakupinama celulita.

masazaUvijek je dobro biti svjestan da je svaki organizam različit i da prilikom odabira vašeg detox procesa ovog proljeća, nije na odmet konzultirati se sa stručnjacima, kako biste u što kraćem roku dobili što trajnije rezultate, a pritom prolazili kroz zdrav proces vraćanja ravnoteže.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

Jeste li znali da čišćenje organizma može pomoći vratiti energiju i poboljšati zdravlje?

Budi fit

Ubrzajte metabolizam i uklonite nadutost...

Duh i tijelo

Što je točno detox program, kako se provodi i kako na kraju i djeluje na ljudski organizam, razgovarali smo s Marijem Valentićem, fitness trenerom...

Duh i tijelo

Pretjerano korištenje mobitela pretvara se u ovisnost o mobitelu kada se primjećuje narušavanje psihičkog i fizičkog zdravlja, kako djece, tako i odraslih u jednakoj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.