Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
jasminka herceg
jasminka herceg

Kolumne

Jasminka Herceg: Regeneracija kože nakon ljeta

Pripremamo kožu za hladnije jesenske dane

Iako ljeto nije bilo ni blizu prošlogodišnjem, UV indeks bio je na zavidnoj razini, što znači da je štetan utjecaj sunčevih zraka imao nepovoljno djelovanje na sve nas. Kožu je nakon ljetnih mjeseci nužno oporaviti, kako štetne posljedice ne bi bile nepovratne te kako bismo je pripremili za nadolazeći hladniji period. Ukoliko zanemarite ovaj proces, budite sigurni da vaša koža neće biti sretna.

Čim temperatura padne ispod 10 stupnjeva i krene sezona centralnog grijanja koža će biti potpuno isušena i dehidrirana, pogotovo ako ste pripadnica starosne dobi 40+. Stoga vam donosimo nekoliko tretmana koje možete obaviti kod kuće ili u zlatnim rukama profesionalaca, a kojim ćete doista regenerirati svoju kožu:

Piling tijela

Većina žena živi u uvjerenju da piling tijela uklanja preplanuli ten koji su marljivo stjecale tijekom ljeta. No, prava je istina kako će piling će taj preplanuli ten oživjeti i dodatno istaknuti. Za kožu tijela najčešće koristimo pilinge mehaničkog tipa, odnosno piling sa zrncima koji, uz pravilnu upotrebu, skida samo mrtve stanice rožnatog sloja kože nakon kojeg vaša koža biva sjajnija, svježija i zdravija. Za dobar piling cijelog tijela potrebno vam je 30 minuta, neovisno o tome radite li ga u vlastitoj kupaonici ili ste se odlučili za usluge kozmetičarke.

Za dobar piling potrebno je kožu navlažiti vodom te pilingirati dio po dio tijela. Piling morate umasiravati u kožu laganim kružnim pokretima prema gore, dokle god se kremasti dio pilinga zajedno s vodom potpuno ne upije, a na koži ostanu samo njegova zrnca. Količina pilinga koju nanosite na određeni dio tijela ovisi prije svega o debljini kože. Svakako ćete jači piling napraviti na stopalima, laktovima i eventualno leđima, dok na ostatku tijela trebate biti nježniji. Nježniji piling napravite tako da ga radite na što vlažnijoj koži kako biste ga na taj način razrijedili.

jasminka hercegVlažnost i hranjenje kože

Nakon temeljitog pilinga vaša koža ponovno diše, no još uvijek joj nedostaju dvije važne komponente – vlaga i hranjivi sastojci. U kućnoj izvedbi možete se poslužiti takozvanim suhim uljima ili bogatim maslacima za njegu tijela, dok na stopala i laktove obavezno morate nanijeti što masnije, odnosno jače preparate. Kako bi koža bila u mogućnosti uzeti sve što joj je potrebno od sastojaka, preparate je potrebno nježno umasiravati u kožu do potpune apsorpcije.

Odlučite li se za ovaj aromaterapijski tretman u kozmetičkom studiju, svakako ćete višestruko profitirati, s obzirom da nakon pilinga cijelog tijela slijedi masaža tijela balzamima koji će biti odabrani sukladno vašim potrebama, a nakon toga će vaša koža uroniti u hidratantnu sauna masku za tijelo, koja zbog svojstva laganog zagrijavanja, otvara pore te dubinski vlaži i hrani vašu kožu. U toj maski uživat ćete nešto manje od pola sata, koliko je potrebno da je koža upije, dok ćete višak jednostavno istuširati. U blagodatima ovog aromaterapijskog tretmana uživat ćete duže vrijeme, s obzirom da se ovakav aromaterapijski tretman uz redovitu kućnu njegu, sugerira raditi jednom mjesečno. Ostanete li ipak pri kućnoj izvedbi, ponovite piling i umasiravanje bogatih balzama jednom u 10 dana kako biste izbjegli isušivanje, crvenilo i preosjetljivost vaše kože.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Drama Queen

Nije mi privlačan. Ne pišem zato. On je mirisan. Oko njega ide neki val divnog parfema. Zatvorim oči i udišem.

Duh i tijelo

Ono o čemu sam oduvijek željela pisati je samopouzdanje koje si svi tako silno želimo.

Beauty report

Carita, jedinstven i ekskluzivan brand za njegu kože, pruža izvanredno iskustvo transformativne ljepote koja nadilazi tradicionalne rezultate profesionalne njege kože, a ekskluzivnost branda, profesionalnost...

Drama Queen

Vjerujem da će mi i dijeta pasti na pamet. Već mi jedan patuljak šalje linkove na sve i svašta bez ugljikohidrata.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.