Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kolumne

Jasminka Herceg: Sunce na vašoj strani

U naše živote donosi svjetlost, elan, volju i radost

Da su ljudi po prirodi skeptični i nije neka novost, no zadnjih dana sam iznenađena koliko je skepticizam porastao kad je u pitanju sunce i sunčanje. Ni previše vode nije dobro, to je potpuno jasno. No, koliko i kada se izlagati UV zrakama i koja je pravi omjer istih za vas dobar? Bitno je da smo svjesni kako je skepticizam produkt neznanja i/ili straha, tako da ga je lako ublažiti točnim informacijama i promatranju vlastite kože. Svi vole preplanulu put, unatoč tome što se ona blijeda naziva aristokratskom. Svi vole preplanulu put iako znaju da previše sunca ubrzava starenje kože, čini ju dehidriranom i oštećenom, dok neosunčana koža zadržava mladoliki izgled, bolji tonus i zdravija je. Zašto je to tako?

Sunce u naše živote donosi svjetlost, elan, volju i radost. Ono čini naše fizičko tijelo budnijim, aktivnijim, pokretnijim, a našoj koži daje puno vitamina D koji, osim što ima blagotvorni učinak na nju, jača naše kosti i zube. Također, ne trebam posebno naglašavati da iznimno povoljno djeluje i na naš živčani sustav, jer je to djelovanje toliko jako i očito da prvo proljetno sunce uklanja i zadnji trag lošeg raspoloženja. Vitamin D gotovo je nemoguće nadomjestiti prehranom. Izloženost sunčevoj svijetlosti jedini je način da vaš organizam dobije dovoljne količine ovog vitamina. Dakako, godinama smo sustavno uništavali ozonski omotač naše planete pa danas sunce ima i “drugu stranu medalje”.

Sve češće pojavljuju se opekline od sunca, hiperpigmentacije na koži kao i alergije na sunce. Iako se negativni učinci pojavljuju zbog niza faktora, na puno toga ipak možemo i moramo utjecati kako bismo sačuvali zdrav i lijep izgled naše kože. Jedan od najpopularnijih načina pripreme za sezonu sunca jest sunčanje u solarijima koji su, iako zadnjih godina na lošem glasu, i dalje vrlo popularni. Loš glas prati ih prije svega zbog njihove zloupotrebe, što od strane korisnika, što od strane ponuđača usluga. Korisnici pretjeruju u sunčanju, a ponuđači često nude nekontrolirane uvjete sunčanja. Naravno, vrlo malo vremena je potrebno da se stvore negativni utjecaji zbog manjka poštovanja prema UV zrakama i njihovom utjecaju.

Bliss studio_Smart solarijSrećom, danas su na tržištu dostupni SMART uređaji, te smo tako nakon smart telefona, smart televizora dobili i smart solarije. Osim što je i kozmetička tehnologija postala pametna, valja ju i pametno koristiti. Ovi solariji sadrže UV i kolagen lampe koje čine savršenu simbiozu. Pripremit će vašu kožu za izlaganje suncu, ukloniti mogućnost alergija i preosjetljivosti, a zadržati vlagu unutar kože koja će se pobrinuti da ona ostane zdrava i lijepa.

Korištenjem svjetla valne duljine od 633 nanometra potiče se proizvodnja fibroblasta, stanica koje stvaraju kolagen u vezivnom tkivu. Ukratko, kolagen lampe u suradnji sa UV SAFE tehnologijom postižu dosad neviđene rezulatate u njezi osunčane kože.

Koristeći kombinaciju UV i kolagen lampi brinete o svojoj koži na više razina, rezultat je trenutan i dugotrajan i omogućuje vam da napokon bezbrižno uživate u suncu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Linija CICALFATE+ savršeno je rješenje za obnovu, umirenje i pročišćavanje osjetljive, nadražene kože cijele obitelji.

Darivanje

NIVEA vam donosi rješenje za osjećaj zdrave i primjetno mekše kože.

Beauty report

Carroten Intensive Tanning Gel, viralni proizvod s TikToka za brzo tamnjenje koji koristi i Hailey Bieber, može se pronaći i na hrvatskim policama

Darivanje

Brand Ducray nudi idealna rješenja za borbu protiv hiperpigmentacije i postizanje ujednačenog tena.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.