Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Je li moguće pobijediti ljubomoru?

Ako i imate razloga za ljubomoru, nije bitno – jer stvari će se lakše riješiti ako niste zeleno čudovište koje riga vatru.

Vjerojatno smo svi u jednom trenutku života osjetili ljubomoru. Ona se došulja polako i zgrabi jako. Ponekad je toliko snažna da zamagli um pri čemu osobe ne mogu racionalno rasuđivati. Ako i imate razloga za ljubomoru, nije bitno – jer stvari će se lakše riješiti ako niste zeleno čudovište koje riga vatru.

Ne brinite, ljubomora je normalna ljudska emocija, ali nije lako postaviti granicu između normalne i patološke ljubomore.

Pokušajte pobijediti ljubomoru i sagledati stvari čistim srcem, snažnim umom i bistrim okom. Evo pet načina kako to postići.

Ima dosta za sve

To što vaša frendica ima novu super ultra skupu trendy torbicu ne znači da ju vi ne možete kupiti. Nečiji uspjeh ne umanjuje mogućnost vašeg uspjeha. Ako je primjerice kolega dobio promaknuće, ne znači da vas ne čeka slični razvoj događaja te ako je prijatelj kupio stan, nije baš da nema više stanova na svijetu za vas. Ima dovoljno “slatkiša” u vrećici za cijelu ekipu, zato se opustite.

Krug života

Teško je ponekad sagledati širu sliku kad je ljubomorna situacija u kojoj se nalazite tako prizemna i sitničava. Dok vi primjerice bjesnite na Ivanu jer bi htjeli njen život, Marija u istom trenutku želi život koji vi imate. Morate shvatiti da ćete uvijek željeti nešto što nemate, jer život je kao dućan prepun slatkih torbica, stalno stižu nove, ljepše i sjajnije te vas gledaju s police dok ih vi želite, a ne možete imati jer plaća još nije stigla.

Razmislite koliko prekrasnih stvari imate u ormaru i sutra ih ponosno prošetajte.

Cijeni što imaš

Sigurno ste bili u situaciji gdje ste jako željeli bicikl, a niste ga mogli imati. Onda je došlo vrijeme kad ste mogli kupiti bicikl, ali auto se činio kao nedosanjani san. Morate znati kako ćete uvijek nešto željeti, ali u tim trenutcima se treba podsjetiti na ono što imate. U trenutku kad ćete žudjeti za ljetovanjem na Maldivima, shvatite da možda imate bazen na napuhavanje i ekipicu s kojom se možete brčkati unutra.

Život je lijep, kad ga se cijeni.

Pretvori ljubomoru u dobru volju

Ovo je lakše reći nego učiniti, ali pokušajte. Svaki put kad osjetite zrno ljubomore prema nekom recite mu ili napravite nešto dobronamjerno. U početku će to možda biti forsiranje, ali s vremenom će jedan osjećaj zamijeniti drugi.

Živi svoj život

Svi na svijetu imaju svoj put kojim kroče. Ako netko putem do vas ide puno brže ne znači da će biti sretniji i zadovoljniji jer dok vi polako hodate svojom trasom možda ćete naići na prekrasne stvari zbog kojih vrijedi zastati na trenutak. Ako je primjerice vaša prijateljica upoznala dečka s kojim se vjenčala u roku tri mjeseca, a vi za to vrijeme hodate pet godina s istim dečkom, to ne znači da je vaša ljubav manja, samo da je put kojim idete drugačiji.

Zato nema mjesta ljubomori.

Više

Savjeti i preporuke

Za razliku od ostatka tijela, koža dekoltea je tanja i osjetljivija, pa samim time zahtjeva više pažnje.

Zanimljivosti

Ljubomora može opteretiti naš odnos do razine u kojoj on počinje otežavati naš osobni rast i razvoj, kao i osobni rast i razvoj našeg partnera.

Suncokreti na oblacima

Ne znam kako vi, ali ja često volim saslušati tuđa iskustva i savjete, iako nekako na kraju ispadne da ustvari nikad nikog ne poslušam...

Obitelj

Svaka žena barem se jednom našla u situaciji da njen dragi gleda neku drugu ženu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.