Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Jednostavni kolači

Dr.Oetker mješavine za tijesta idealne su za početnike u kuhinji.

Pred nama je proljeće i mnogi se pripremaju za spravljanje tradicionalnih uskršnjih kolača. Neizostavan dio svakog uskršnjeg stola zasigurno su i specijaliteti poput orahnjače, makovnjače, voćnih kolača, pita i ostalih ukusnih slastica.

Kako bi njihova priprema bila što jednostavnija, Dr. Oetker donosi na hrvatsko tržište 3 nove mješavine za brzu pripremu temeljnih tijesta za kolače: biskvitnog tijesta, prhkog tijesta i dizanog tijesta.



Dr. Oetker mješavine za osnovna tijesta idealan su izbor i za one manje iskusne u kuhinji jer jamče uspješnu, jednostavnu i brzu pripremu omiljenih kolača, a dostupne su u trgovinama po cijeni od 11,90kn.

Tijesta su nakon osnovne pripreme spremna za uporabu prema najrazličitijim receptima za različite kolače, torte, pite i kekse.

Mješavina za biskvitno tijesto nudi neograničene mogućnosti pripreme različitih vrsta torti, rolada i drugih kolača. Samo je treba pomiješati s 4 jaja i 30ml vode i peći prema uputama na receptu. Nakon toga tijesto je sočno i spremno za kombiniranje s različitim kremama ili preljevima, ovisno o receptu ili vlastitoj želji.



Mješavina za prhko tijesto može se koristiti kao osnova za pripremu kolača poput različitih slatkih pita, keksa, čajnih peciva ili kao podloga za torte. 250g mješavine za prhko tijesto potrebno je pomiješati sa 60g omekšalog margarina i 1 jajetom. Potom tijesto treba razraditi, razvaljati ga na dnu kalupa ili lima te ga dalje pripremiti prema receptu. Tijesto je aromatično, prhko i garantirano uspijeva.

Mješavina za dizano tijesto dolazi s instant kvascem u pakiranju te je potrebno dodati samo 150ml mlijeka, 50g margarina i 1 jaje te sve zajedno zamijesiti. Dizano tijesto u kalupu ili limu mora prije pečenja odstajati pokriveno (kuhinjskom krpom) na toplom mjestu dok se vidno ne poveća. Time se potiče dodatna rahlost tijesta. Ova mješavina oduševiti će sve one koji nemaju iskustva s dizanim tijestima, a ljubitelji su buhtli, krafni, orahnjača i drugih sličnih slastica.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Piko je jedan od najpoznatijih riječkih brendova. S tortama i kolačima, brend je prisutan u brojnim posebnim prigodama kao i u svakodnevici Riječanki i...

Gastronomija

Tačke, tačkrle ili taške tradicionalno su slavonsko jelo.

Gastronomija

U nastavku vam donosimo listu prednosti sirovih slatkiša, kao i naše omiljene recepte.

Gastronomija

Vječiti klasici iz svijeta slastičarstva i danas žive u našim srcima, a neka od najpopularnijih mjesta na kojima se uživa u najukusnijim desertima svako...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.