Jednostavni životni užitci

Znate li kakve su to zen navike? To su sposobnosti za pronalaženje jednostavnosti i mira u kaosu svakodnevnog života. Ako budete prakticirali taj duhovniji način življenja lakše ćete se moći fokusirati, uživati u stvaranju te biti sretni.

Upravo takve navike promijenile su život mladog autora bloga zenhabits.com – Lea Babaute. Njegove misli o načinu življenja čita 200.000 ljudi, a blog mu je jedan od 25 najposjećenijih u svijetu.

2005. godine Leo je odlučio promijeniti život i pisati blog. Od tada je prestao pušiti, postao je trkač, vegan, smršavio je, bolje se organizirao, napisao je roman, uvećao vlastite prihode za tri puta te poboljšao još neke životne sitnice koje ga čine sretnim.

Piše o zdravlju, motivaciji, inspiraciji, obitelji, sreći, ciljevima, krhkosti, jednostavnosti i o tom kako živjeti upravo u ovom trenutku.

15 životnih užitaka

Prema Leovom blogu svatko ima svoje male užitke, samo smo se možda našli u trenutku gdje ih ne primjećujemo (ili mislimo kako nemamo vremena za to). Evo vam nekoliko njegovih primjera, a ako vam baš i ne odgovaraju – prisjetite se ili pak domislite svojih sitnica za sreću!

1. Svježe proljetne jagode.

2. Topla kupka s mirisom lavande.

3. Masaža stopala.

4. Opuštanje na najdražem mjestu (ako nemate, pronađite svoje mjesto).

5. Ležanje na plaži, dok vam valovi pokušavaju "uhvatiti" noge.6.
Košara čistog rublja.

7. Svježe naoštrene olovke i bijeli papir.

8. Prekrasna tišina uz dobru knjigu.

9. Trenutak prije nego zaspite.

10. Vrijeme među policama knjiga u knjižnici.

11. Hladna limunada.

12. Zalijevanje biljki.

13. Oblačenje mirisne i mekane pidžame.

14. Uživanje u zalasku sunca.

15. Zagrljaj djeteta.

P.s. Leo im još mnogo svojih užitaka, a vjerujem da i vi. Zato, napravite vlastiti popis, zastanite na trenutak, ogledajte se oko sebe i prije nego naprimjer navalite na rješavanje nereda po kući, priuštite si pokoju sitnicu koja vas veseli. Must have stvari će se lakše rješavati, ako si ponekad i ugodite…