Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Suncokreti na oblacima

Jednostavnost prije svega!

Po svim navedenim parametrima izgleda da lagano postajem čangrizava dama, srednjih godina…

Baš sam se neki dan pozabavila mišlju kako, što sam starija, sve manje trebam, sve manje i manje trošim na sebe. Prošli su oni dani kad sam sate provodila po trgovačkim centrima divljački peglajući kartice na dvanaesti par cipela, osmu ljetnu torbu, hlače, majice, ine kozmetike, čuda… Tada mi je sve to „trebalo“.

Bože, kad samo pomislim koliko sam novaca bacila u ništa. Koliko sam samo sati provodila u zagušljivim kabinama pred izvitoperenim ogledalima na kojima sam ponekad izgledala top sama sebi, a ponekad kao tenk.

Trebam i trebam i trebam

A koliko bih se tek puta vratila kući u depri jer shopping nije završio onako kako sam planirala. Jer nisam kupila upravo ono što mi je „trebalo“. Depra radi toga što nisam stala u odabrane hlače, jer baš su te hlače bile ono što sam cijeli život čekala.

Sad, kad se svega toga sjetim, smijeh me hvata. U ovoj fazi života, u ovim godinama, sasvim mi je dovoljno svega nekoliko pari hlača, kvalitetne tenisice, tu i tamo neka majica, suknja, poneka torba – kad čitam ovaj popis izgleda puno, ali ustvari je vrlo malo koliko mi je nekad prije „trebalo“.

Iskreno, sve manje trošim na sebe, odnosno na garderobu.

Rekla bih da me ti izvanjski faktori više ne čine uopće sretnom, ne uveseljavaju me. Jednostavno mi ne znače skoro pa ništa.

Čak više, hodajući po gradu, niti ne primjećujem tko je što obukao, niti kako tko izgleda, a još manje znam što se nosi i što je moda ove jeseni.

Zanimljivo mi je to kako se mijenjamo kroz život, kako rastemo, sazrijevamo, mijenjamo prioritete.

Od nekadašnje histerije kad krenu popusti, vraćajući se doma s beskonačno mnogo vrećica prepunih šarenih krpica, sada me hvata histerija kad uopće moram ući u neki trgovački centar! Smeta mi rasvjeta, fali mi zraka, idu mi na živce svi oni ljudi, žiža i žamor.

Smiješno, zar ne?

Po svim gore navedenim parametrima izgleda da lagano postajem čangrizava dama, srednjih godina…

Svoje dragocjeno vrijeme trošim na periode samoće. Novac, tu i tamo, potrošim na neku dobru i mudru knjigu, bocu kvalitetnog vina i ono, što mi sada beskonačno ispunjava dušu i čini me beskonačno sretnom, je dobro društvo kvalitetnih ljudi, zdrava zajebancija i jednostavnost.

Jednostavnost i fluidnost u svim segmentima i smjerovima života.

Ne propustite

Fashion report

Uz pomoć AI alata, prvi su na ovim prostorima modni brand koji je osmislio vlastitu AI ambasadoricu, Đurđu, poznatiju kao modnu kritičarku.

Fashion report

Prelijepa mladenka se zaista potrudila vjenčanju dati hrvatski potpis pa će najvše pažnje sigurno privući njezina bajkovita vjenčanica koju je pronašla u Zagrebu, u...

Zanimljivosti

Baby Center ponosno predstavlja šareni, ljetni asortiman koji će vašim mališanima omogućiti nezaboravna iskustva i bezbrižne trenutke pod suncem.

Fashion report

U svijetu mode, sunčane naočale nisu samo zaštita od sunčevih zraka, već su postale esencijalni modni dodatak koji podiže svaki outfit na potpuno novu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.