Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Jogurt torta s jagodama

Ovo je jedna proljetno-ljetna osvježavajuća torta, kombinacije sira, slatkog vrhnja, jogurta i jagoda.

Bliži se sezona jagoda, mnogima i najdražeg proljetnog voća, u kojem volim uživati tijekom cijele njihove sezone i iskorištavati ga u kojekakvim finim desertima ili jednostavno (i staromodno) uživati u njihovoj kombinaciji sa šlagom (slatkim vrhnjem) ili čokoladom. Ovo je jedna proljetno-ljetna osvježavajuća torta, kombinacije sira, slatkog vrhnja, jogurta i jagoda.

Potrebno:

Za biskvit:
  • 3 jaja
  • 85 g šećera
  • 85 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
Za nadjev:
  • 10 listića želatine
  • 500 g svježih jagoda
  • 500 g posnog svježeg sira
  • 250 g jogurta
  • 4 žlice mlijeka
  • 90 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 4 žlice soka od limuna
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 80 g sjeckanih pistacija

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 200 C. Za to vrijeme u dvije zdjele odvojite žumanjke i bjelanjka. Od bjelanjaka stucite čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Žumanjca razmutite, pa ih primiješajte u snijeg, dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobro izmiješajte pa smjesu izlijte u pek papirom obložen kalup za torte promjera 26 cm. Biskvit pecite 15- ak minuta. Pečen izvadite iz kalupa i prohladite na rešetci za kolače. Želatinu namočite da omekša. Jagode očistite, operite i prerežite popola. 150 g jagoda narežite na kockice, a 150 smiksajte u kašu štapnim mikserom. U zasebnoj zdjeli izmiješajte sir, jogurt, šećer i vanilin šećer. Dodajte i sok od limuna pa još izmiješajte. Slatko vrhnje stucite, pa dio (5-6 žlica) ostavite za ukrašavanje. Želatinu ocijedite i otopite u zagrijanom mlijeku, dodajte joj 2 žlice smjese od sira, pa sve primiješajte u ostatak kreme. Kremu podijelite u dva dijela, pa u jedan dio umiješajte narezane i izmiksane jagode. Polovicu tučenog vrhnja umiješajte u bijelu, a polovicu u ružičastu kremu. Oko hladnog biskvita zatvorite okvir kalupa za tortu. Biskvit prvo premažite kremom od jagoda, a zatim i onom od sira. Tortu najmanje 4 sata ostavite u hladnjaku. Tada maknite okvir, pa rub torte naokolo premažite ostavljenim tučenim vrhnjem. Pospite ga, ukrasite sjeckanim pistacijama. Ostatak jagoda narežite na polovice i četvrtine i poslažite po torti. Ako želite da jagode imaju dodatni sjaj glazirajte ih preljevom za torte. Just Good Food  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

U užurbanom ritmu života teško je pronaći vremena za pravilnu njegu i higijenu stopala.

Gastronomija

Mary Berry, britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica ima najbolji recept za lagani ručak – salatu od vatreno crvene riže.

Gastronomija

Recept za jednostavne i ukusne polpete od tikvica.

Gastronomija

Najukusniji su dok su još topli, uz čaj ili šalicu mlijeka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.