Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Juha za uklanjanje masnoća

Zdrava juha sa shitake gljivama i morskim algama.

Jednostavna za pripremu, juha je puna zdravih sastojaka koji pomažu tijelu da ukloni masnoće, a poboljšavaju je gljive shitake koje jačaju obrambeni sustav. Morske alge bogate jodom pridonose zdravijem radu štitnjače, koja je odgovorna za reguliranje metabolizma i čest uzrok debljanja!

Sastojci:
  • 4 komada mladog luka, narezana
  • 2 jušne žlice morskih algi, dobro ispranih vodom
  • 2 veća poriluka, dobro oprana i narezana
  • 1 kg rajčice, dobro oprane i narezane
  • 1 manji korijen celera ili 4 grančice celera, narezane
  • 100 g gljiva shitake, opranih i grubo narezanih
  • voda — toliko da pokrije sve sastojke
  • čili paprika — po želji
  • jušna žlica svježeg ružmarina
  • jušna žlica svježe kadulje
  • 2 jušne žlice svježeg peršina


Postupak:

Sve sastojke osim peršina, kadulje i ružmarina stavite u veću posudu za kuhanje i zalijte vodom toliko da pokrije sve povrće. Kuhajte dok se povrće ne skuha, ali zadnjih 15 minuta kuhanja ubacite začinsko bilje!

Ovo je isječak iz knjige Zdrava i fit koju je, u suradnji s fitness trenericom Renatom Sopek, napisala poznata nutricionistica dr. Lejla Kažinić Kreho. Riječ je priručniku zdravog življenja za modernu ženu, prvog takvog tipa u Hrvatskoj, kojeg možete pronaći u svim Profilovim knjižara po cijeni od 99 kn. Sadrži jednostavne recepte i vježbe za jačanje kondicije i dobro raspoloženje, motivirajuće poruke za svakodnevno uživanje u hrani i vlastitom tijelu, te predlaže top namirnice i dinamičan trening za uklanjanje masnoća i oblikovanje tijela.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.