Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Suncokreti na oblacima

Kad jednom žena odustane…

Jednom kad žena odustane, to znači da je dala sebe do kraja…

Muškarče,  jednom, kad žena odustane i digne ruke od tebe, digne ruke od vas, to znači samo jedno – to je apsolutni i potpuni kraj veze, braka, odnosa ili bilo čega što veže jednu ženu s jednim muškarcem.

Jednom kad žena odustane, to znači da je dala sebe do kraja, da je postigla svoj maksimum, da se kroz godine iskreno potrošila i izgubila u tvojim šupljim i jadnim isprikama. Tvojim besmislenim djelima, uvijek ponovnim i naivnim opraštanjima, lakovjernim vjerovanjima da će se jednom nešto promijeniti, da ćeš se ti jednom radi nekog višeg cilja promijeniti, jer si sam tako rekao, sam si se zakleo u svašta – da, hoćeš, promijenit ćeš se…

Tko se još može promijeniti?

Iako, znaš i sam, nenamjerno govoriš neistinu, govoriš nešto u što želiš tako duboko i jako vjerovati, ali nekako i ovaj put si duboko svjestan činjenice da se muškarci, žene, općenito ljudi, teško ili gotovo nikako ne mijenjaju.

Negdje, znaš i sam, da te promjene nisu lake, nisu dugoročne, često nisu iskrene. Nažalost, te promjene su najčešće uvjetovane…

Muškarče, jednom kad žena odustane, to znači da cijeli taj čin odustajanja nije došao samo tako, ishitreno, odjednom i preko noći.

Odustajanje od nekog ili nečeg je proces koji traje, danima, nešto češće neprospavanim noćima, minutama koje se lagano pretvaraju u tjedne, mjesece pa ponekad i godine dok se ne dogodi konačni slom u njenoj prestrašenoj i zbunjenoj glavi. Sve dok ti, onako hladno i kučkinski, preko stola, saopći da je kraj, da je gotovo s vama, da nema povratka… Nema nazad. Jedino čega ima je to da svatko krene svojim putem…

Ali vjeruj, u njenoj glavi to je trenutno jedini izlaz – kraj, razlaz, nema reprize.

I nije lako…

I nije joj lako, jer za takav scenarij treba imati muda. Treba imati herca za podvući crtu, pogledati u oči, pokupiti svoje igračke iz životnog pješčanika i otići kao da nikad nije ništa bilo između vas. Nije lako započeti novi život u četrdeset i nekoj kao da ono prije nikad nije postojalo, jer nije, ali nije ni nemoguće.

Ali, negdje trebaš znati da više ne može. Da je umorna, da joj se ne da i sva ta stanja su sasvim u redu. Sve što u životu uzmemo na kredit jednom dođe na naplatu, s prokleto viskom kamatama, tako su i sva tvoja obećanja i prazne riječi došla na naplatu.

Da, svakako, bit će bolje, ali svakom na svojoj strani jer žena ne odustaje samo tako, preko noći.

Žena godinama vjeruje, nada se, opravdava i razumije sve do jednom, a onda često više nema nazad…

Nažalost ili na njenu sreću…

Više

Zanimljivosti

Yalea, brend kuće De Rigo Group koji promiče osnaživanje žena diljem svijeta, obnavlja svoju predanost zajedno s Women for Women International.

Zanimljivosti

Tijekom Nacionalne kampanje, Libresse će od svakog prodanog proizvoda u periodu od 1. travnja do 15. svibnja 2023. odvojiti 20 centi u vrijednosti proizvoda...

Zanimljivosti

Majčin dan se bliži, a ako netko zaslužuje poseban tretman na barem 24 sata, to su mame.

Moj dom

Moel je prvi hrvatski luksuzni brend svijeća koji ovom suradnjom nastavlja svoju priču proizvodnje svijeća čiji je sastav u potpunosti prirodan.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.