Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Kakao rolada s višnjama

Osvježavajući voćni desert za svako doba dana.

Lagana kakao rolada s višnjama i tučenim slatkim vrhnjem odličan je desert, paše uvijek, nakon bilo kojeg obroka, a s obzirom da se bliži vrijeme bobičastom i šumskom voću poput jagoda, malina ili borovnica dajte mašti na volju.

Međutim, možete ovaj ukusan biskvit napuniti voćem po vašoj želji. Pospite kolač šećerom u prahu i uživajte.

Sastojci – za biskvit:
  • 6 jaja
  • 80 g šećera
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 120 g brašna
  • 2 žlice škrobnog brašna (Gustin)
  • 2 žlice kakaa
Za nadjev:
  • 150 g višanja iz kompota
  • 2, 5 dcl slatkog vrhnja
  • 1 kremfiks
  • 3-4 žlice šećera u prahu
  • 3 žlice višnjevače

Postupak

Zagrijte pećnicu na 200 C. Odvojite bjelanca od žumanaca pa žumance stucite sa 80 g šećera, bourbon vanilin šećerom i jednom žlicom vruće vode. Preko smjese prosijte brašno pomiješano sa škrobnim brašnom i kakaom, pa sve izmiješajte izmjenično sa snijegom od bjelanjaka.

Smjesu izlijte na lim od pećnice obložen papirom za pečenje, stavite u pećnicu i pecite desetak minuta. Pečen biskvit izvadite i preokrenite na kuhinjsku krpu posutu sa šećerom, a zatim papir lagano navlažite vodom i oprezno odlijepite od biskvita. Smotajte biskvit zajedno s krpom u roladu i ostavite ga tako da se ohladi.

Višnje procijedite. Slatko vrhnje stucite u šlag, dodajte kremfix i šećer u prahu. Hladan biskvit odmotajte, pokapajte višnjevačom, premažite tučenim slatkim vrhnjem te gore rasporedite procijeđene višnje. Smotajte ponovno roladu, pa je ostavite najmanje tri sata u hladnjaku.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Jagode su prepune hranjivih tvari, a zbog prirodnih šećera i ugljikohidrata koji se nalaze u njima imat ćete energije tijekom cijeloga dana.

Gastronomija

Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Gastronomija

Malina se odlično slaže s čokoladom ili laganim sirnim desertima. Idealna je za sladolede i sorbete, a nerijetko je možete susresti i u slanim...

Gastronomija

Iako asocira na blagdane, zbog svoje jednostavne i brze pripreme je idealan za sve prilike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.