Sendvič nosimo na posao ili ga pakiramo djetetu za užinu u školi. Sendvič ćemo složiti kad smo tek malo gladni ili kad smo pregladni da bismo pojeli pravi obrok. Možemo ga kupiti u automatu ili na benzinskoj crpki ili pripremiti sendvič od kojeg nam rastu zazubice već pri pogledu na naslovnicu nekog časopisa o hrani. Sendviči su broj jedan izbor hrane za ručak na poslu. Sendviči se također konzumiraju pri jednoj od šest večera kod kuće. Kako napraviti veliki i zdravi sendvič?
Svježi kruh, svježi sastojci i malo ljubavi
Za zdravi sendvič obrok najbolje je korisiti kruh od cjelovitih žitarica, francuski kukuruzni baguette ili crni kruh sa sjemenkama. Kruh premažite margarinom ili sirom za mazanje. Na tanke šnite narežite Piko parizer, koji je bogat proteinima iz crvenog mesa te se preporučuje svima koji paze na pravilnu i zdravu prehranu. Na Piko parizer složite tanko narezan mozzarela sir koji ste prije natopili u maslinovo ulje. Na grill tavi ispecite rajčice i zelenu papriku te složite na sir. Povrh svega dodajte zelenu salatu narezanu na trakice i začinite sezamom i svježim vlascem.
Ljubavni dio? Sendviču odrežite koru, mnogo je ukusniji, te ga izrežite na trokute. Pri serviranju dodajte neki detalj, cherry rajčice u koje ste upiknuli sjemenke papra u zrnu kao oči ili kečapom iscrtajte srce. Ukoliko pakirate sendvič za posao ili školu, zamotajte ga u prozirnu foliju i dodajte porukicu s željama za ugodan dan. Zadovoljstvo je zajamčeno. Dobar tek!
Svježi kruh, svježi sastojci i malo ljubavi
Za zdravi sendvič obrok najbolje je korisiti kruh od cjelovitih žitarica, francuski kukuruzni baguette ili crni kruh sa sjemenkama. Kruh premažite margarinom ili sirom za mazanje. Na tanke šnite narežite Piko parizer, koji je bogat proteinima iz crvenog mesa te se preporučuje svima koji paze na pravilnu i zdravu prehranu. Na Piko parizer složite tanko narezan mozzarela sir koji ste prije natopili u maslinovo ulje. Na grill tavi ispecite rajčice i zelenu papriku te složite na sir. Povrh svega dodajte zelenu salatu narezanu na trakice i začinite sezamom i svježim vlascem.
Ljubavni dio? Sendviču odrežite koru, mnogo je ukusniji, te ga izrežite na trokute. Pri serviranju dodajte neki detalj, cherry rajčice u koje ste upiknuli sjemenke papra u zrnu kao oči ili kečapom iscrtajte srce. Ukoliko pakirate sendvič za posao ili školu, zamotajte ga u prozirnu foliju i dodajte porukicu s željama za ugodan dan. Zadovoljstvo je zajamčeno. Dobar tek!
In this article:pariška slama, parizer, pik vrbovec, Piko, recept, sendvič
Written By
admin
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login