Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Kako do savršenih obrva?

Slijedite primjere i napravite uredne i lijepe obrve.

Iako prvo pravilo za čupanje obrva kaže da možete raditi samo s onim što već imate,  kroz sljedeće primjere ćemo vam pomoći da znate prepoznati ono što je dobro, a što već imate, te kako promijeniti ono što možete.

1. primjer – male korekcijeObrve na slici iznad se trebaju malo počupati, ali bez ekstremne promjene. Možete ukloniti neke dlačice ili koristiti olovku za obrve kako bi ih učinili punijima. Sljedeći koraci će vam pomoći u odabiru koje dlačice ukloniti, a koje zadržati. Za početak obrve uzima se točka određena pomoću ravnala koje je stavljeno na unutarnji kut oka. No, ukoliko želite nešto prirodniji izgled, uvijek možete ostaviti nešto više dlačica i van ovog pravila.

2. primjer – udaljenost očiju
Ukoliko imate razmaknute oči, možete ostaviti više dlačica na vanjskoj strani početka obrve kako bi se oči činile bližima. Za vas kojima su oči međusobne zbližene, možete ostaviti više dlačica na unutarnjoj strani na početku obrve. Tako će vam oči izgledati udaljenije. Odluka o tome kako i pod kojim lukom zaobliti svoje obrve jedna je od najvažnijih koraka u dolasku do savršenih lukova. U tome vam može pripomoći i obično ravnalo koje se postavi na krajičak nosa te usmjeri prema sredini zjenice. Na tom pravcu trebao bi biti luk obrve. No, ne morate se strogo pridržavati tog pravila jer najvažnije pravilo je to da možete raditi samo s onim što već imate.

3. primjer – gdje obrva završavaZa mjesto na kojem obrva treba završiti obično se uzima točka na pravcu koji spaja kraj usne i krajnji rub oka. Ukoliko vam se dogodi da skratite taj dio obrve previše, koristite olovku za obrve dok obrve ponovno ne izrastu.

4. primjer – koristite trimerAko želite naučiti čupati obrve kao profesionalac, tada ih trebate dotjerati specijalnim škaricama, tj. trimerom. Na ovom modelu već su dotjerane i primijeti se znatna razlika.

5. primjer – češljajte obrveVelika pogreška kod žena je ta što ne dotjeruju svoje obrve nego ih samo čupaju. Ukoliko je obrva duga treba se najprije dotjerati pa tek onda čupati. Kako ćete znati trebate li dotjerati svoje obrve? Najprije ih počešljate. Ako neke dlačice budu predugačke, to je znak da ih trebate dotjerati. Sada napravite svoj luk na obrvama i izaberite koju dlačicu točno želite ukloniti. Možete staviti bijeli eyeliner na dlačice koje uklanjate: ispod obrve, u sredini i na vrhu. Zatim, uzmite pincetu i počupajte označene dlačice.

6. primjer – ne čupajte iznad i ispod
lukaAko čupate dlačice iznad glavnog luka obrve, ne čupajte onda one ispod. Sada možete vidjeti kako obrva izgleda kada je završena s uređivanjem. Zaista se primjeti razlika.

7. primjer – održavanje obrvaJednom kada počupate obrve i dođete do željenog oblika, održavanje će biti jednostavno. Moći ćete jasno vidjeti koje dlačice treba ukloniti. S lijepo uređenim i počupanim obrvama zasigurno će do većeg izražaja doći vaše oči za koje se s razlogom kaže da su ogledalo duše.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zdravstveni karton

Postoje namirnice koje bi trebali svakodnevno imati na meniju želimo li imati zdrave oči i odličan vid.

Moj dom

Znate li da ljekoviti napitak ublažava akne?

Zdravstveni karton

Oči su naš prozor u svijet, stoga je briga o njima nužna

Savjeti i preporuke

Koža oko ispod i oko očiju tanja je i delikatnija od ostatka kože na licu te joj je potrebna odgovarajuća njega. Č

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.