Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Kako do zdravih i njegovanih nogu?

Uz Antistax, masažu i vježbanje do lakog koraka.

Lijepe i odmorne noge su ljetni san uz kojeg možete šetati dugim plažama, plesati do ranih jutarnjih sati i ponosno ih pokazivati u kratkim haljinama. Ako želite brzo i efikasno rješenje, farmaceutska kompanija Boehringer Ingelheim predstavila je novi proizvod na hrvatskom tržištu – Antistax. Riječ je o potpuno prirodnom proizvodu koji pomaže kod umornih, teških, bolnih i otečenih nogu.Na ljepoti nogu se može raditi uz pomoć vježbi. Evo nekoliko savjeta i primjera kako i gdje vježbati.


Gimnastika za noge

  • Polučučanj – stanite ravno i držite tijelo uspravno, a stopala malo razdvojite. Polako spuštajte tijelo, savijanjem koljena. Leđa držite ravno i spuštajte tijelo, kao da ćete sjesti na stolicu. Ne savijajte koljena previše. Postepeno raširite stopala, te se vratite u prvobitni položaj. Vježbu ponovite 10 – 20 puta.
  • Oblikovanje listova na nozi – u stojećem položaju, držite tijelo uspravno. Stavite ruke uz tijelo, a stopala malo razmaknite da održite ravnotežu. Polako se dižite i spuštajte na prstima svojih stopala. Vježbu ponovite 10-20 puta.
  • Hodanje na mjestu – u stajaćem položaju, podignite jednu nogu dok gornje bedro ne bude paralelno sa podom. Nakon toga, podižete drugu nogu. Vježbu sa svakom nogom ponovite 15-20 puta.

Vježbe u vodi
  • Na strani – uhvatite se za rub bazena, okrenuti licem prema rubu bazena. Istežite noge iza vas, lagano pomičite oba dvije noge, gore – dolje i u stranu. Vježbu ponovite 10 – 15 puta.
  • Hodanje u vodi – mnogi profesionalni sportaši koriste tehniku za jačanje mišića na nogama koristeći aerobne vježbe. Stanite na rub plitkog dijela bazena, hodajte po širini bazena sa rukama podignutim sa strane, da održite ravnotežu. Vježbu ponovite 10 puta.

Masaža u vodi
  • U kadi – nježno masirajte mišiće potkoljenice u stražnjem dijelu noge, koristeći kažiprst, srednji prst, te palac, s lijeva na desno, i s desna na lijevo. Koristeći dlan svoje ruke izmasirajte svoje bedro, da se smanji pritisak koji je nastao tijekom dana. Vježbu ponovite 5 puta.
  • Pod tušem – poboljšajte vašu cirkulaciju i fleksibilnost u vašim nogama sa miješanjem tople i hladne vode, uz pomoć tuša. Što je jači mlaz iz tuša, to je veća učinkovitost. Otuširajte ostatak tijela sa toplom vodom, a tuširanje završite sa hladom vodom po cijelom tijelu. Odmah ćete se osjećati bolje!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Pravilnom njegom i prehranom do duge, guste i zdrave kose.

Budi fit

Ako patite od tvrdih vratnih mišića i bolova u vratu zasigurno će vam sljedeći savjeti pomoći u opuštanju istih.

Zanimljivosti

Svaki tretman masažom u Arun Thai Massage by Leo salonu usmjeren je i krojen u skladu s individualnim potrebama, a cjelokupni doživljaj upotpunjuje i...

Savjeti stručnjaka

Natečene noge, pojava celulita, slaba cirkulacija i nastanak vidljivih vena - svim ovim problemima recite zbogom uz VenoTrain čarape.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.