Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Izabela Marić
Izabela Marić

Duh i tijelo

Kako joga može pomoći kod blagdanskog stresa

Joga je sjajan način za opuštanje kada smo pod stresom, odlična je za istezanje i jačanje tijela i fokusiranje uma.

Za vrijeme blagdana često se osjećamo preopterećeno i umorno dok se suočavamo sa stresom obitelji, blagdanskim pospremanjem i kuhanjem i kupovanjem poklona. Joga je sjajan način za opuštanje kada smo pod stresom, odlična je za istezanje i jačanje tijela i fokusiranje uma.

Evo kako satovi joge mogu pomoći kod blagdanskog stresa.

Odlazak na sat joge daje vam dodatno vrijeme za sebe

Za vrijeme praznika obitelj i prijatelji mogu zahtijevati mnogo vaše pažnje. Iako nema ništa loše u tome da ugostite svoje najdraže, ipak vam je potrebno malo vremena za sebe. Ne možete točiti iz prazne čaše pa se nemojte osjećati krivim sebe ponekad staviti na prvo mjesto. Sat joge pomoći će vam da se osjećate obnovljeno i spremno za sljedeći zadatak.

Joga pokreće otpuštanje serotonina

Ne dopustite da vas zahtjevna blagdanska sezona spriječi u vježbanju. Vježbanje je jedan od ključnih aspekata dobrog zdravlja. Ostati aktivan također pomaže smanjiti napetost. Svakako biste trebali razmotriti dobrobiti joge za stres. Prilikom vježbanja joge, mozak proizvodi dodatnu količinu serotonina. Ovaj hormon “dobrog osjećaja” može dramatično poboljšati vaše raspoloženje i učiniti da još više uživate u blagdanskom duhu.

Meditacija za smanjenje stresa

Istraživanja pokazuju da je meditacija odlična za smanjenje stresa. Da bi meditacija bila učinkovita, potrebno ju je izvoditi u mirnom okruženju. Tijekom praznika vaš dom možda neće biti dovoljno miran za obavljanje posla. Zbog toga su satovi joge u studiju tako korisni. Meditacija ne treba oduzimati puno vremena. 10-minutna pauza za meditaciju može brzo smiriti vaš živčani sustav i umiriti vaš um.

Joga za bolji san

Ako se noću ne odmarate dovoljno, očekujte da će vam razina stresa naglo porasti tijekom dana. Joga vam pomaže da brže zaspite i duže spavate. Ujutro kada se probudite, osjećat ćete se odmorno i pomlađeno.

Postoji mnogo razloga zašto vježbati jogu u ovo doba godine.

Pozivam vas da nam se pridružite na satovima joge u Verbasana yoga studiju (www.verbasana.com) te na besplatnu Yoga konferenciju „Yoga i mentalno zdravlje“ u organizaciji Hrvatskog saveza za yogu, koja će se održati u subotu, 17.12. od 10 – 15h na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Namaste,

Vaša Izabela

Izabela Marić, certificirana učiteljica yoge i yoga terapije, certificirani Holistički life coach, osnivačica Verbasana yoga studija, predsjednica Hrvatskog saveza za yogu.

Ne propustite

Duh i tijelo

Budući da je upravo stres glavni okidač za bolesti štitnjače, općenito se preporučuje izvođenje asana koje imaju relaksirajući učinak.

Budi fit

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Duh i tijelo

Odlazak na posao čini vas nervoznom?! Kažu, kurkuma pomaže.

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.