Kako nacrtati obrve da budu savršene

kako oblikovati obrve

U 2015-oj statement obrve i dalje su trend, no više-manje sve žene koje se upuste u njihovo sređivanje muči zapravo kako nacrtati obrve, odnosno dobro ih našminkati. Naglasak više nije toliko na intenzivnom, gotovo geometričkom iscrtavanju  i popunjavanju,  što bi moglo rastužiti mnoge trendsetterice, ali razveseliti mnoge muškarce koji su taj trend smatrali prilično čudnim i pretjeranim.

Kakvi god trendovi bili, bitno je da prihvatimo kako su obrve doslovno okvir našeg lica i zaista igraju veliku estetsku ulogu stoga je nužno posvetiti im dovoljno pažnje. Dobro oblikovane obrve podižu cjelokupni dojam i to ništa manje no dobro odabran push-up, dok loše obrve čine da izgledamo starije, jeftino, zapušteno i nadjevaju cijeli niz “epiteta“ kojima niti jedna žena ne želi biti opisana.

Prije svega oblikovanje

U ovoj godini dovedite svoje obrve u red, pratite trend koji nalaže da obrve oblikujemo prema njihovom prirodnom luku te ih popunimo odnosno istaknemo kako bi postigli dojam gustih i pravilnih obrva. Ukratko – obrve i dalje jesu statement, istaknute, no trend takozvanih “drag queen“ obrva izgubio je prednost nad prirodnijim lookom.

Ukoliko niste vješti u oblikovanju, određivanju luka te općenito čupkanju i skraćivanju, savjet je da posjetite kozmetičarku. Tretman obrva nije niti dugotrajan, niti skup (klasično čupanje pincetom košta otprilike 30-40 kuna, ovisno o salonu), a tu će vam stručnjak definirati oblik koji najviše odgovara vašem licu. Možete se odlučiti i za waxing (depiliranje obrva voskom) te threading (posebna tehnika uklanjanja dlačica koncem), metode popularne upravo iz razloga što se njima uspješno uklanjaju i  najsitnije dlačice.

Ukoliko volite biti sam svoj majstor primite se pincete, no topli savjet je da waxing i threading prepustite profesionalcu, budući da je koža na području očiju veoma osjetljiva.

Iscrtavanje obrva

Nakon što ste uklonili višak dlačica, vrijeme je za iscrtavanje odnosno popunjavanje make upom. To možete činiti olovkom za obrve ili sjenilom. Za početnike jednostavnija je opcija popunjavanje sjenilom. Uložite u kosi kist za obrve (Ecotools marka dostupna u Kozmu povoljna je i zaista funkcionalna opcija) te sjenilo u odgovarajućoj nijansi. Ne morate nužno birati sjenilo za obrve, poslužit će i klasično za oči. Bitno je samo da sjenila nisu shimerasta i sedefasta, već potpuno mat. Plavušama će odgovarati svijetlo smeđa sjenila, dok crnke, bez obzira koliko tamnopute, ne bi smjele nanositi crnu boju, sivkasto-smeđe nijanse su puno bolji izbor.

Sjenilo nanosite nježno, ne pritišćite jako kistić, prelazite preko samih dlačica s više malih kratkih poteza te se svako malo pogledajte u ogledalo s udaljenosti od metra, kako bi bile sigurne da niste pretjerale. Primjer kako na brzinu istaknuti prilično prirodne i rijetke obrve pokazat će vam brbljiva teta u videu niže:

 

Naslovna foto: Pinterest