Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Kako napraviti irsku kavu

Malo viskija, malo kave, malo šećera…

Irska kava je odličan topli napitak koji vas grije u hladnim, a rashlađuje u toplim danima. Jednostavna je za pripremu, te je vrlo popularna među Ircima. Isprobajte recept i saznajte zašto su stanovnici zelenog otoka ludi upravo za ovakvom kavom.

Sastojci:  vruća kavu, smeđi šećer, irski viski i šlag

Priprema: Stavite 0,7 decilitara vruće kave, 0,4 decilitra irskog viskija i jednu žlicu smeđeg šećera u lončić za kavu ili staklenu čašu za kavu koje koriste Irci. Dobro promiješajte. Na vrh irske kave dodajte jednu žlicu šlaga i uživajte u pravoj irskoj kavi.

Količina irskog viskija ovisi o vama, irska kava je puno jača od regularne, pa ju konzumirajte umjereno.

Savjeti-hr.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Diljem svijeta konzumiramo više od 170 milijuna vrećica kave godišnje, što kavu čini napitkom koji se najviše konzumira u svijetu nakon vode.

Darivanje

Povodom Svjetskog dana kave, danas, 1. listopada, Julius Meinl daruje svakoj ispijenoj šalici omiljenog napitka novo značenje.

Savjeti stručnjaka

Pića, kao i hrana, imaju važnu ulogu u zdravlju organizma te utječu na težinu, zdravlje srca, jetru, mentalno zdravlje i fizičku spremnost.

Zanimljivosti

Prevelika količina kave može imati negativne posljedice na socijalne interakcije, ali može štetiti i srcu i povećati krvni tlak.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.