Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Kako odrediti vlastiti oblik tijela?

Otkrijte jeste li ravnalo, jabuka, kruška ili pješčani sat.

Kako biste mogli odabrati odjeću koja pristaje vašem tijelu, morate znati kakvog je oblika vaše tijelo. Tipovi ženskog tijela dijele se na oblik ravnala, jabuke, kruške i pješčanog sata. Najbolji način za određivanje tipa tijela je mjerenje širine dijelova tijela i njihova usporedba. Također, mjesta na kojima se debljate mogu vam pokazati koji oblik tijela imate.Ravnalo

Kod žena koje imaju oblik tijela ravnala nema puno razlike između mjera bokova, grudi i struka. Ramena su malo šira, prsa su otprilike jednake širine kao bokovi, a struk nije izražen i samo je nekoliko centimetara uži od opsega grudi i bokova.Ovakav, dječački tip tijela karakterističan je za manekenke.

Kruška


Oblik kruške odnosi se na tip tijela kod kojeg su ramena i opseg grudi puno uži od bokova. Bokovi su jače izraženi, stražnjica je punija, a noge su često kratke, jače ili mišičave.'Kruške' su sklone debljanju u predjelu stražnjice, bokova i nogu, imaju manje grudi i vitke ruke.

Jabuka

Kod žena koje imaju oblik tijela jabuke, gornji dio tijela jače je izraženiji od donjeg, a to se posebno odnosi na struk koji nije izražen i oko kojeg se najviše debljaju.'Jabuke' imaju veće grudi i šira ramena, ali tanke noge.

Pješčani sat

Najženstvenija figura je oblik pješčanog sata kod kojeg je jako izražen struk u odnosu na prsa i bokove.Idealan pješčani sat ima barem 15 cm razlike između struka i grudi te struka i bokova, a opseg grudi i bokova otprilike je iste širine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Drama Queen

Na kraju priče, nigdje, nikad i ništa nije izazivalo toliko mržnje koliko pojava ženske bradavice koja se nazire tu ili tamo.

Budi fit

Kada se govori o mršavljenju, mnogi nisu sigurni što je učinkovitije u gubljenju kilograma – vježbanje ili dijeta?

Duh i tijelo

Nedavno istraživanje provedeno u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice pokazalo je kako je 76.1% žena nezadovoljno vlastitim tijelom u prvoj godini nakon poroda.

Duh i tijelo

Imate učestale glavobolje i razdražljivi ste? Bole vas ramena i ukočen vam je vrat? Imate bolove u želucu nakon određene hrane?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.