Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Kako pobijediti blagdansku depresiju?

5 savjeta za iskrene osmjehe i vesela jutra.

Okićeni grad, šarenilo boja, sve poziva na veselje, a i s televizora vas stalno "opominju" kako bi trebali biti nasmiješeni, zaljubljeni i veseli. A vama se ne da? Ne možete se na silu usrećiti, dapače, zbog prisilnog veselja padate u depresiju. Ipak, evo nekoliko savjeta kako biste na novogodišnje "3, 2, 1" zaobišli depresivne osjećaje.

1. Usporite


Nakon trčanja za poklonima, čestitarenja, kuhanja, pečenja i ostalih blagdanskih aktivnosti, normalno je da se osjećate iscrpljeno i prvo što vam pada na pamet je – zatvoriti se u sobu i prekriti pokrivačem preko glave. Kako se to ipak ne bi dogodilo – usporite! Radite stvari kako vam dođu, posjetite samo najbliže vam ljude, a za kupnju poklona izdvojite samo jedno popodne.


2. Bit blagdana


Iako blagdane zamišljamo kao puno hrane i okićen bor, možda bi bilo dobro prisjetiti se biti blagdana. Iako možda zvuči kao klišej, bit je u pomaganju i ako učinite dobro djelo za Božić bolje ćete se osjećati. Također, oprostite ljudima kojima ste trebali jer i na taj način će vam pasti jedan kamen sa srca i bit ćete sretniji.

3. Osjećajte

Ako se u jednom trenutku osjećate tužno, dopustite si tugovati. Gušenje osjećaja dovest će samo do većeg problema i u konačnici do blagdanske depresije. Zato plačite, makar u tom trenutku pekli kolače ili kitili bor. Suze će se osušiti, a sreća će doći.

4. Novci

Iako se blagdani vrte oko stanja duha, s vremenom se više toga počelo vrtjeti oko stanja bankovnog računa. Što veći bor i što više poklona, tim je vaše slavlje i sreća? Upravo suprotno, nepotrebno trošenje novaca također može dovesti do tuge jer negdje u prikrajku mozga će vam tinjati misao o tom kako ste previše potrošili. Zato racionalno trošite jer blagdani su ljubav, a ne raskoš.5. Dobri ljudi

Okružite se osobama koji vas opuštaju i vesele. Uživajte s dobrim ljudima u blagdanskom veselju, a one koji vas znaju izbaciti iz takta ipak zaobiđite i ostavite ih za avanture i borbe u sljedećoj godini.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

“Plavi ponedjeljak” (engl. Blue Monday), navodni je “najdepresivniji dan u godini”.

Savjeti stručnjaka

Mjesecima ste bezvoljni i pomalo depresivni, što se negativno odražava i na vaš radni elan, ali i kvalitetu sna?

Zanimljivosti

Postoje neki klasici uz koje smo svi odrasli i koje ćemo vjerojatno gledati do kraja života.

Zanimljivosti

Božićna kupnja vrlo često može biti stresno iskustvo, posebice kada se odgađa do posljednjeg trenutka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.