Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Kako pobijediti mučninu na moru?

Korisni savjeti za putovanje bez pol' muke!

Ako ste ikada iskusili mučninu ili vidjeli druge da to prolaze, vjerojatno umirete od želje da saznate kako pobijediti mučninu na moru. Ima više načina za prevenciju, a najbolji je onaj koji vam najbolje djeluje. Nemojte dopustiti da vam mučnina pokvari dobar provod na krstarenju ili jedrenju.

Spriječite mučninu prije nego nastupi s jednostavnim mjerama kao što su: briga da ste se dobro odmorili, dobro najeli (ne previše slatku hranu i s manje količine kiselina, poput kroasana, mlijeka, krafni i banana), pijte puno vode i izbjegavajte alkohol.

Ako vas je mučnina već zahvatila, pokušajte je liječiti s dodacima kao što je đumbir i vitamin B6. Đumbir možete konzumirati samog ili u kombinaciji s kolačima, keksima i sl. hranom. Đumbir smanjuje mučninu. Hrana s đumbirom pomaže u absorbaciji želučanih kiselina. Vitamin B6 također smanjuje simptome mučnine.

Pokušajte sa steznikom za područje iznad zglobova ruku (teniski steznik). Steznik nanosi pritisak na akupunkturne točke iznad zglobova s unutarnje strane ruku. Isto tako steznik ublažuje mučninu.

Uzmite lijekove protiv mučnine kao što su antihestaminici (Bonine i Dramamine), prije samih simptoma mučnine, obično 2 sata prije nego izađete na brod. Konzultirajte se s doktorom prije uzimanja lijekova.

Dok plovite, izbjegavajte zadržavanje u kabinama.  Umjesto toga budite na sredini broda ili jedrilice i obavezno gledajte u daljinu prema nečemu što je masivno.

Savjeti-hr.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Za razliku od ostatka tijela, koža dekoltea je tanja i osjetljivija, pa samim time zahtjeva više pažnje.

Putovanja

Redakcija She.hr dobila je na tjedan dana korištenja novu Toyotu C-HR, hibrid već dokazano snalažljiv na gradskim prometnicama.

Moj dom

Bilo da tražite opuštajuće utočište na Madeiri okruženo rascvjetanim cvijećem ili produljeni gradski odmor u Dubrovniku, produženi boravak omogućuje putnicima da otkriju svijet vlastitim...

Putovanja

Goran Jović, poznati putopisac i svjetski nagrađivani fotograf, iskreno može reći da obožava svoj posao.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.