Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Kako se naspavati uz malu bebu

Umor i neispavanost neizbježne su pojave u majčinstvu.

Majčinstvo je prekrasno, ali i jedno potpuno novo iskustvo za svaku mladu mamu. Iako je vaša ljubav prema tom malom biću neizmjerna, zasigurno su se promijenile mnoge stvari u vašem životu. Spavanje je jedna od njih.

Imate li malu bebu, vjerojatno se niste pošteno naspavali tjednima, a možda i mjesecima. Stalan umor i neispavanost karakteristični su za novopečene mame, ali i tate, a mogu biti i opasni, posebno u prometu, a kod mladih mama mogu izazvati ili pogoršati simptome postporođajne depresije.

Kako si olakšati ove muke i što više uživati u lijepim stranama majčinstva?

Spavajte kad beba spava

Nemojte podcjenjivati moć kratkog spavanca bilo kada tijekom dana, a posebno u vrijeme kada beba spava. Iako smatrate da imate milijun neobavljenih stvari i da je bebin san idealna prilika da napravite nešto za sebe, radije spavajte u to vrijeme. Čišćenje, pospremanje kuće i sve drugo može pričekati, osim vaše bebe. Odmorena i naspavana mama najbolje je što možete pružiti svom djetetu.Prihvatite pomoć partnera i članova obitelji

Imate li mogućnosti, prihvatite pomoć bake i djeda, članova obitelji, prijateljice ili dadilje. Dijete ima dvoje roditelja, stoga uključite partnera u obaveze oko noćnog hranjenja i presvlačenja bebe. Partner vam može ujutro donijeti bebu na dojenje i provoditi više vremena sa starijom djecom. Spavajte u zamračenoj sobi i uklonite iz nje televizor, radio i budilicu. Nemojte se bojati da nećete čuti bebu kada plače, vaš organizam će se prirodno probuditi kada budete potrebni svom djetetu.I zapamtite – nemojte biti prestrogi prema sebi, neki dani i noći bit će bolji, a neki gori od drugih, ali sve je to dio najljepšeg posla na svijetu – roditeljstva.

Saznajte kako biti super mama, a o uobičajenim predrasudama o tome kakvi bi roditelji trebali biti pročitajte u našem članku 10 mitova o roditeljstvu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Horoskop

Koliko li ste puta pomislile, pogotovo u trenucima kada vas vaša mama izludi, da nikada nećete biti mama poput nje!

Zanimljivosti

Dr. Grandel GrandeMag magnezij i AminoGran Immun brz i učinkovit duo protiv posljedica ljetnog umora i iscrpljenosti.

Duh i tijelo

Istraživanja su pokazala da konzumiranje trešanja može pomoći u sprečavanju srčanih bolesti i raka, te ublažiti bolove i poboljšati zdravlje kostiju.

Duh i tijelo

Kako ističe Kevin Gilliland, psiholog iz Dallasa za shape.com, postoje dvije različite vrste umora.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.