Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Kako se naspavati uz malu bebu

Umor i neispavanost neizbježne su pojave u majčinstvu.

Majčinstvo je prekrasno, ali i jedno potpuno novo iskustvo za svaku mladu mamu. Iako je vaša ljubav prema tom malom biću neizmjerna, zasigurno su se promijenile mnoge stvari u vašem životu. Spavanje je jedna od njih.

Imate li malu bebu, vjerojatno se niste pošteno naspavali tjednima, a možda i mjesecima. Stalan umor i neispavanost karakteristični su za novopečene mame, ali i tate, a mogu biti i opasni, posebno u prometu, a kod mladih mama mogu izazvati ili pogoršati simptome postporođajne depresije.

Kako si olakšati ove muke i što više uživati u lijepim stranama majčinstva?

Spavajte kad beba spava

Nemojte podcjenjivati moć kratkog spavanca bilo kada tijekom dana, a posebno u vrijeme kada beba spava. Iako smatrate da imate milijun neobavljenih stvari i da je bebin san idealna prilika da napravite nešto za sebe, radije spavajte u to vrijeme. Čišćenje, pospremanje kuće i sve drugo može pričekati, osim vaše bebe. Odmorena i naspavana mama najbolje je što možete pružiti svom djetetu.Prihvatite pomoć partnera i članova obitelji

Imate li mogućnosti, prihvatite pomoć bake i djeda, članova obitelji, prijateljice ili dadilje. Dijete ima dvoje roditelja, stoga uključite partnera u obaveze oko noćnog hranjenja i presvlačenja bebe. Partner vam može ujutro donijeti bebu na dojenje i provoditi više vremena sa starijom djecom. Spavajte u zamračenoj sobi i uklonite iz nje televizor, radio i budilicu. Nemojte se bojati da nećete čuti bebu kada plače, vaš organizam će se prirodno probuditi kada budete potrebni svom djetetu.I zapamtite – nemojte biti prestrogi prema sebi, neki dani i noći bit će bolji, a neki gori od drugih, ali sve je to dio najljepšeg posla na svijetu – roditeljstva.

Saznajte kako biti super mama, a o uobičajenim predrasudama o tome kakvi bi roditelji trebali biti pročitajte u našem članku 10 mitova o roditeljstvu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Potrebe za magnezijem se povećavaju tijekom rasta, trudnoće ili dojenja.

Savjeti stručnjaka

Nedostatak sna kod djece utječe i na njihove motoričke sposobnosti, te su sklonija nezgodama i ozljedama.

Zdravstveni karton

Poboljšanje kvalitete i količine sna započinje dobrim režimom spavanja koji se naziva 'higijena spavanja'.

Savjeti stručnjaka

Kupanje je važan dio higijene beba, ali njihova koža ima drugačije potrebe od kože odraslih.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.