Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Kako se nositi s borama

Kozmetiku za njegu lica i kože treba pomno odabrati ovisno o vašim godinama.

Danas, kada se kao nikad prije cijeni zdravlje i ljepota, cijeli niz različitih teorija o uzrocima starenja kože je iza nas. Iako ni jedna teorija nije apsolutna, oko jednoga se sve slažu: starenje kože je prirodno, kontinuirano, progresivno i nažalost – nezaustavljivo.

Pomno odabrana kozmetika kojom njegujete svoje lice i kožu najčešće ovisi o vašim godinama, ali više od toga o stvarnom stanju vaše kože. Vanjski utjecaji, pušenje, izloženost suncu i genetske predispozicije faktori su koji će odlučiti o mladolikosti vašeg izgleda i o tome koji tip preparata trebate koristiti.

U različitim životnim razdobljima, proces starenja se odvija u različitim slojevima kože, a sama koža ima nekoliko tipova bora koje se razlikuju po načinu nastajanja i stupnju razvoja. Zato je iznimno važno da samosvjesne mlade žene znaju što znači pravilna njega lica i kože, a još važnije, da nauče uživati u ljepoti svojih godina.

20-e

U dvadesetim godinama života pojavljuju se prvi pravi znakovi odrastanja kože. Koža je u tom stadiju još prilično mlada i zategnuta i dovoljno je, da uz pravilnu njegu, samo potaknete vaše kožne stanice da se uspješno obnavljaju. Kako je u tom razdoblju vašeg života prirodni kapacitet obnavljanja kože još zavidan, preporučljivi su proizvodi koji kombiniraju vitamin C i E, jer ne tretiraju vašu kožu preintenzivno i agresivno, već samo potiču njenu mladost.30-e

U ovom se periodu života počinju se pojavljivati prve ozbiljnije bore na vašem licu. Idealno je vrijeme za početak tretmana vašeg lica proizvodima koji u sebi sadrže retinol. Linije krema s retinolom uspješno se bore protiv svih vrsta bora koje lice žene poznaje. Dermatolog Dennis Cross smatra "kako tijelo i koža sve više stare, bore postaju vidljivije. Stručnjaci imaju različita mišljenja kad su u pitanju bore i njega kože, ali oko jednoga se svi slažu – retinol smatraju čudom, čuvarom kože. Ja osobno sam ovisan o retinolu."40-e

Kako vrijeme odmiče tako i naša koža zahtijeva još više pažnje s dodatnim proizvodima kojima je potrebno njegovati je. Kako koža nažalost gubi čvrstoću, preporučljivo je koristiti proizvode koji u sebi sadrže peptid u kombinaciji s vitaminom C, jer joj je u to vrijeme potrebna njega koja oslobađa i potiče povećanje broja stanica koje proizvode kolagen i elastičnost kože. Kolagen je već dobro poznati magični sastojak koji učinkovito uklanja vaše bore i licu vraćate prirodnu napetost i glatkoću, čime je ono zategnuto, a bore manje vidljive. Od nedavno na tržištu su se pojavile kreme koje sadrže ultračisti šećer ramnozu, koji dopire do samog mjesta u dermisu u kojem nastaju bore te predstavlja pravu revoluciju na tržištu.50-e

Žene ulaze u menopauzu i dolazi do usporavanja aktivnosti hormona u tijelu. Koža je u tom stadiju uvelike izgubila sposobnost regeneracije, te ostaje suha, tanka i osjetljiva. Proizvodi koji sprječavaju dodatno isušivanje kože i potiču elastičnost idealan su izbor za vas. Najbolji savjet koji možete primiti kad uđete u peto desetljeće svog života jest da prigrlite svoje godine i s ponosom uživate u njima.S obzirom na predstojeća lijepa vremena bogata sunčanim danima imajte na umu da je borama najpodložnija ona koža koja je izložena suncu, te da vaše lice i koža treba pravilnu njegu za zaštiti od UV zraka. Bez proizvoda koji vas štite od sunca vaše koža ubrzano stari, javljaju se pjege i koža postaje isušena. Stoga uživajte u proljeću i osjećajte se ugodno u svojoj koži.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

58% žena pati od stresne inkontinencije, što znači da pate od urinarne inkontinencije kada se smiju, kašlju, kišu ili podižu teške predmete.

Beauty report

NIVEA SUN Protect & Moisture linija proizvoda omogućuje ti zaštitu kože iznutra i izvana.

Duh i tijelo

Žene poslije četrdesete… Tko su one?

Beauty report

L’Erbolario ima učinkovite proizvode visoke kvalitete za zaštitu od štetnog sunčevog djelovanja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.