Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Kako se pošteno naspavati i započeti novi dan s puno energije?

Svakome je dobro poznat osjećaj kada se čovjek probudi umoran, iako je naoko spavao dovoljno dugo.

Svakome je dobro poznat osjećaj kada se čovjek probudi umoran, iako je naoko spavao dovoljno dugo. No za to, kako otkriva tiktokerica Addison Jarman, postoji rješenje. U svom je viralnom videu otkrila jednostavan način kako se pošteno naspavati i započeti novi dan s puno energije, prenosi Index.hr.

Sve je u matematici

U videu koji je pregledan više od pet milijuna puta Jarman objašnjava da je najvažnije točno izračunati kada krenuti na počinak. Izračun se temelji na ciklusima sna koji traju otprilike 90 minuta.

Ciklus se sastoji od nekoliko faza. Čovjek prvo utone u san, a potom slijede faza lakog pa dubljeg sna. Posljednja je faza ciklusa takozvana REM faza, nakon koje bi se čovjek trebao probuditi kako bi nanovo počeo s novim ciklusom.

Prema tome bi, primjerice, netko tko želi ustati u sedam sati, trebao zaspati pola sata prije ponoći, što znači da će spavati sedam sati i trideset minuta, ili pet punih ciklusa.

Više

Savjeti stručnjaka

Znanstvenici su otkrili da je previše ili premalo sna povezano sa smanjenim kognitivnim performansama.

Budi fit

Kvaliteta i trajanje sna nužni su preduvjeti topljenja masnoga tkiva, ali i održavanja zdravlja, općenito.

Zdravstveni karton

Koliko vam je sna potrebno da bi se najbolje osjećali ovisi o vama samima, pa dok je nekome dovoljno 7 sati sna, drugi će...

Trendovi

Da bismo preostale dvije trećine dana bili aktivni, svježi, odmorni i zdravi trebamo pomno odabrati odjeću i donje rublje koje nosimo i u kojem...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.