Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Kako smanjiti proširene pore na licu

Savjeti za zdrav, blistav i lijep ten

Puno je žena koje muku muče s proširenim porama na licu. Iako pore imaju vrlo važnu funkciju kod održavanja ljepote naše kože, kada su začepljene one su jako vidljive i naružuju izgled lica.

Pore su poveznica između našeg organizma i vanjskog svijeta i kao takve imaju bitnu ulogu. No nemaju sve žene problem s proširenim porama, obzirom da nemamo svi isti tip kože. Žene s masnom i polumasnom kožom u pravilu imaju veće i vidljivije pore, obzirom da njihova koža luči više masnoće. Začepljene pore vrlo su često razlog nastanka mitesera i upaljenih akni, te je stoga vrlo bitno održavati kožu čistom i nastojati smanjiti proširene pore.

Pore se šire uslijed starenja i izlaganju suncu, također, rezultat su i genetskog koda, i nemoguće je u potpunosti ih se trajno riješiti, no svakako postoje metode uz pomoć kojih je moguće smanjiti ih i održavati lijepi, zdrav i blistav ten.

Čista koža

Održavanje kože lica čistom obavezna je jutarnja i večernja rutina za svaku ženu koju muči problem proširenih pora. Pri tom je bitno da kožu njegujete odgovarajućim kozmetičkim proizvodima, dakle proizvodima namijenjenim osoba s masnom kožom. Postoje kozmetičke linije specijalno namijenjene osobama s proširenim porama.

Postupak održavanja higijene lica je sljedeći: čišćenje toniziranje piling hidratacija, i vrlo je bitno redovno ga provoditi.

Piling

Ovo je vrlo bitno "oružje" u borbi protiv proširenih pora, jer na taj način s lica odstranjujemo mrtve stanice koje se nakupljaju na površini kože i u porama.

Za osobe s normalnom kožom lica dovoljno je da nanose piling jednom tjedno, dok se osobama s masnom kožom preporuča piling uvrstiti u svakodnevnu rutinu.

Piling lica je lako napraviti kod kuće, no povremeno nije naodmet da posjetite stručnjake (dermatolozi, kozmetičari u kozmetičkim ili spa salonima) te zatražite mikrodermoabraziju lica. Ovim postupkom odstraniti ćete čitav jedan (mrtvi) sloj kože lica, koža će pokrenuti proces revitalizacije i kada se obnovi biti će mekša, zdravija i blistavija.

Hladna voda

Prskanje lica hladnom vodom ili tretiranje kockicom leda brz je i efektivan način trenutnog smanjenja pora.Maska za lice

Uloga maski za lice je da smanje proizvodnju sebuma (masnoća lica koja izlazi kroz pore) te da učvrsti kožu lica. Masku namijenjenu masnoj koži možete kupiti u parfumerijama ili trgovinama kozmetičkim proizvodima ili je možete napraviti sami kod kuće.

Make up

Uz pomoć šminke možemo prikriti gotove sve nedostatke na licu, pa tako i vizualno smanjiti pore. Prije šminkanja obavezno na lice spužvicom nanesite podlogu, kako biste ujednačili sve nepravilnosti na koži. Kremasti puderi bolje pokrivaju široke pore od tekućih. Za kraj na lice četkom za puder nanesite malo prozirnog pudera u prahu, tek toliko da matirate kožu.

Prehrana

Kako za čitav organizam i tjelesnu formu tako je i za zdravlje kože lica bitna zdrava prehrana. Jedite puno voća i povrća, pijte puno vode i izbjegavajte najopasnije neprijatelje kože – alkohol i cigarete.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

Cijeli jedan život vidi se na licu. Crte lica pričaju.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Savjeti stručnjaka

Još donedavno ljudi su jeli manje, a kretali se više.

Savjeti i preporuke

Odemo na depilaciju i onda se mučimo s crvenilom i urastanjem dlačica. Mora li to biti tako?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.