Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Kako spasiti jelo?

Kulinarske nesreće događaju se svima, bilo da smo profesionalci ili potpuni amateri. 

Kulinarske nesreće događaju se svima, bilo da smo profesionalci ili potpuni amateri. Problemi s previše soli, šećera, kiseline i ljutine mogu se lako riješiti ako znamo što u jelo dodati.

Presoljeno

Ovo je najčešći problem koji se događa kod pripreme jela. Kod juha  juhe i variva, jednostavno razrijedimo vodom. Kod umaka ili kakvog kremastog jela, dodajemo pasiranu rajčicu ili vrhnje za kuhanje.

Moramo pojasniti i trik s krumpirom –   krumpir upija sve začine, ne samo sol. Bolja je ideja dodati malo riže ili tjestenine koja će balansirati sol. Limun ili ocat te malo šećera su također dobar trik kako zamaskirati slanoću jela, posebno ribe.

Previše kiselo

Sve što nam treba je malo šećera.

Previše ljuto

Trik je kapnuti koju kap limuna ili limete, dodati malo slatkoće izravno šećerom ili karameliziranim lukom, a najefektivnije rješenje je dodatak masnih namirnica poput avokada, majoneze, kiselog vrhnja ili jogurta, ovisno o tome kakvo jelo pripremamo.

Zar nešto može biti previše slatko!?

Ispada da može…. Pazite, sol će dodatno naglasiti slatkoću jela i napraviti još veći problem. Ono što će najbrže spasiti preslatko jelo su kiselina i ljutina, a pomoći će i gorki sastojci koji će neutralizirati višak slatkoće, piše missgastro.

Više

Fashion report

Domaći brand Aqua, čija su uža specijalnost prepoznatljivi prugasti ručnici i kupaći kostimi, već dva desetljeća svojim dizajnom i kvalitetom oduševljava ljubitelje ljetnih dodataka

Gastronomija

Konačno ste se odlučili jesti zdravo, ali nikako se ne možete odreći slatkih, slasnih poslastica?

Zdravlje

Dodani šećeri u prehrambenim proizvodima i šećer koji sami dodajemo razlog su sve manjoj osjetljivosti na slatki okus i povećanju želje za slatkim.

Gastronomija

Tradicionalni francuski desert oplemenjen ružom

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.