Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Kako spriječiti akne?

Upale koje se mogu ublažiti pravilnom njegom.

Mnogo ljudi, bez obzira na dob, srame se činjenice da imaju akne. Akne su nešto s čime se susreće 85% ljudi barem jednom u životu. Srećom, postoje načini da se spriječe akne!Korisni savjeti

1. Izbjegavajte hidrataciju i kreme za sunčanje koji sadrže ulje. Bilo kako bilo, morate koristiti zaštitu od sunca kao način sprečavanja akni jer sunce može iritirati i oštetiti vašu kožu.

2. Drugi oblik kontrole akni su propisani lijekovi poput Retin-A i Accutana. Opet, lijekovi kožu mogu učiniti osjetljivijom na sunce, pa se pobrinite da nanesete zaštitu od sunca. Losioni za čišćenje akni mogu biti prejaki te ako ih koristite za čišćenje lica previše puta na dan, učiniti ćete više štete nego koristi pošto uzrok nastanka akni nije loša higijena.

Umjesto toga odaberite blagi sapun ili mlijeko za čišćenje i koristite ih ujutro i navečer. Koristite samo toplu vodu i sapun da biste uklonili šminku sa lica. Šminka koju koristite trebala bi biti takva da ne uzrokuje upale akni već da vam hidratizira lice. Izbjegavajte sredstva za zatvaranje pora jer sadrže alkohol koji će vam isušiti kožu.3. Postoji i prehrana pogodna za sprečavanje akni. Ta dijeta traži da jedete manje žitarica, posebno cijelih, kofeina, šećera, mlijeka i lososa. Trebali biste jesti više hrane bogate cinkom i A vitaminom, poput crvenog mesa, ribe, jetre, povrća i mliječnih proizvoda. Kiselija hrana također pomaže u borbi protiv akni. E vitamin u sebi sadrži antioksidanse koji će vam pomoći da vam se koža očisti. Ovaj vitamin nalazimo u bademima, brokuli i pšeničnom kvascu. Vrlo je važan i "odmor za ljepotu".

4. Dok ste do sada mislili da je ovo šala, vidjet ćete da to stvarno djeluje. Vama je stvarno potrebno 8 sati sna svake noći da bi vam se tijelo moglo boriti protiv bakterija koje se mogu razviti ispod vaše kože. San je također način borbe protiv stresa koji se nakuplja u vašem tijelu. To je važno jer i stres može izazvati akne.5. Uzimanje vitamina B-2 također pomaže jer on smanjuje stres koji uzrokuje akne. Obavezno perite kosu kad god je masna i koristite blage preparate za kosu. Pranje kose je važno zbog ostataka masnoće na vašoj koži. Možete nanijeti razrijeđeno ulje čajevca na vašu kožu jer on ima djelotvoran učinak. To će osvježiti vašu kožu i riješiti ćete se akni. Za vrijeme upale akni, nanošenje leda na vaše lice smanjiti će crvenilo i nadutost akni.

Bez obzira što ovdje pročitali, uvijek pratite upute Vašeg liječnika zbog toga što se svaki tip akni liječi na drugačiji način. Bilo kako bilo, ako činite sve ove navedene stvari biti ćete u mogućnosti barem kontrolirati akne.

Savjeti-hr.com


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Moguće je poboljšati samopoštovanje ako to učinimo na pravi način.

Savjeti i preporuke

Iskorjenjivanju akni ne pomažu mnogobrojni mitovi koji se prenose s koljena na koljeno!

Zdravstveni karton

Porodica mahunarki broji gotovo 20 000 vrsti, a jedna od njih je i leća. Kao i ostale mahunarke, leća obiluje hranjivim nutritivnim svojstvima korisnima...

Zanimljivosti

Prije nego što si takvim ponašanjem zaista ozbiljno ugrozite zdravlje, donosimo vam nekoliko stručnih savjeta koji dokazano uklanjaju brigu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.