Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Kako ublažiti peludnu alergiju?

Spriječite simptome pravim odabirom namirnica.

Peludna alergija je alergijsko stanje koje zahvati jednog od pet ljudi. Česti razlozi pojave ove alergije su prašina, pelud, životinjska dlaka. Simptomi uključuju začepljen nos, kašalj, kihanje, glavobolja i svrbež očiju.

Peludna alergija zna biti iscrpljujuća uzrokujući kod onih koje zahvati da ne idu na posao, školu te teško obavljanje ostalih obaveza. Postoje lijekovi i metode koje ublažuju simptome peludne alergije.

Jedite domaći nerafinirani med. Neki kažu da je takvo liječenje psihosomatsko i da je med najbolji protiv alergija, dok drugi kažu da med izlaže imunološki sustav ostalim alergenima koji mogu izazvati alergijske reakcije. Ukratko, ako ste alergični na med nemojte ga jesti.

Koristite nosni raspršivač sa slanom vodom da biste isprali nos. Nosni sprejevi sadrže sastojak koji uzrokuje da se krvne stanice u dišnim kanalima stisnu otvarajući kanale i otpuštaju začepljenja.

Antialergijske injekcije su često vrlo skupe, tretman traje duže vremena (ovisno o pacijentu) i ponekad su bolne. Svaka injekcija izlaže pacijentov imunološki sustav manjoj količini alergena te tako dozvoljava imunološkom sustavu da stvori otpornost nakon dovoljnog broja tretmana injekcijom. Potražite savjet liječnika.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Za više ideja o tome što možete ponijeti na piknik, donosimo jednostavne recepte za super jela gotova u svega pola sata!

Budi fit

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Beauty report

Revitalizirajte kosu u tren oka maskama iz kućne radinosti.

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.