Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Kako ublažiti peludnu alergiju?

Spriječite simptome pravim odabirom namirnica.

Peludna alergija je alergijsko stanje koje zahvati jednog od pet ljudi. Česti razlozi pojave ove alergije su prašina, pelud, životinjska dlaka. Simptomi uključuju začepljen nos, kašalj, kihanje, glavobolja i svrbež očiju.

Peludna alergija zna biti iscrpljujuća uzrokujući kod onih koje zahvati da ne idu na posao, školu te teško obavljanje ostalih obaveza. Postoje lijekovi i metode koje ublažuju simptome peludne alergije.

Jedite domaći nerafinirani med. Neki kažu da je takvo liječenje psihosomatsko i da je med najbolji protiv alergija, dok drugi kažu da med izlaže imunološki sustav ostalim alergenima koji mogu izazvati alergijske reakcije. Ukratko, ako ste alergični na med nemojte ga jesti.

Koristite nosni raspršivač sa slanom vodom da biste isprali nos. Nosni sprejevi sadrže sastojak koji uzrokuje da se krvne stanice u dišnim kanalima stisnu otvarajući kanale i otpuštaju začepljenja.

Antialergijske injekcije su često vrlo skupe, tretman traje duže vremena (ovisno o pacijentu) i ponekad su bolne. Svaka injekcija izlaže pacijentov imunološki sustav manjoj količini alergena te tako dozvoljava imunološkom sustavu da stvori otpornost nakon dovoljnog broja tretmana injekcijom. Potražite savjet liječnika.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Iako su neke kombinacije hrane i pića uobičajene, nutricionisti upozoravaju da treba pripaziti na to koje od tih kombinacija nikako ne treba konzumirati.

Zdravstveni karton

Donosimo vam par stvarčica koje sigurno imate u svojoj kuhinji! Iskušajte ih, jer definitivno ne odmažu.

Gastronomija

U zagrebačkom street food i cocktail baru, Jellyfish In Space, jesen je donijela niz uzbudljivih noviteta na meniju, koji će zadovoljiti nepca zaljubljenika u...

Gastronomija

Danas, u povodu Svjetskog dana hrane, Ledo je u zagrebačkom studiju Enzita, u sklopu kulinarske radionice, predstavio nove proizvode kojima dodatno obogaćuje svoj asortiman...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.