Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Kakvu glazbu odabrati za svoj trening?

Glazba utječe na nekoliko aspekata ljudskog tijela.

Ljudski mozak prima i procesira zvučne valove, ali to nije sve na što glazba može utjecati u ljudskom organizmu. Utječe na respiratorni sustav, brzinu otkucaja srca, fizičku snagu, izdržljivost, aerobne performanse i sposobnost učenja osnovnih vještina pokreta. Postoji mnoga istraživanja koja su se bavila utjecajima glazbe na trening i njezinom djelotvornošću.

Studije sugeriraju da otkucaji srca imaju tendenciju reagiranja na glazbeni ritam. To znači da se puls povećava s bržom glazbom i smanjuje sa sporijom glazbom.

Kada je riječ o učincima glazbe na snagu tijekom treninga, rezultati drugog istraživanja pokazuju da umirujuća glazba u usporedbi s onom brzom ili bez puštanja glazbe znatno smanjuje snagu. Vrlo iznenađujuća činjenica je da je bolja tišina od lagane glazbe. Istraživanje je otkrilo da ne postoji vidljiva razlika između poticajne glazbe i tišine. Time dolazimo do zaključka, ako želite birati između ovo dvoje, pokušajte slušati poticajnu glazbu ili nemojte slušati nikakvu glazbu. Romantično opuštajuće pjesme, također nisu učinkovite kada je riječ o vašim performansama.

Glazba tijekom treninga može izazvati pozitivne asocijacije i odvratiti vas od negativnih osjećaja. Iskreno rečeno, slušajte svoje omiljene pjesme i možda nećete shvatiti učinke utega i neugodnih osjećaja od treninga.

Philips Sound TAA4216

Philips Sound predstavlja novu seriju slušalica

Philips Sound proširuje svoju seriju premium audio proizvoda s četiri nova modela sportskih slušalica. Ova serija slušalica savršena je za svakog profesionalnog sportaša, ali i osobe koje su u potrazi za zadnjim korakom pomoću kojega će svoju novogodišnju odluku o zdravoj tjelesnoj formi pretvoriti u stvarnost!

Za svaku vrstu aktivnog stila života osmišljen je odgovarajući proizvod – Philips A7036 sportske bežične slušalice koje se stavljaju u uši, A6606 sportske slušalice s bone conduction tehnologijom, A4216 sportske bežične slušalice koje sastavljaju na uši, te A3206 potpuno bežične slušalice koje se stavljaju u uši.

Philips Sound A6606

Svaki od navedenih modela garantira sigurno pristajanje i potrebnu udobnost tijekom tjelovježbe, dok istovremeno pruža izvrstan zvuk i dizajn po kojem je Philips Sound prepoznatljiv. Nova i inovativna serija sportskih slušalica bit će dostupna u prvoj polovici 2021. godine.

Philips Sound TAA3206

Izvori Philips i gymbeam.hr

 

Pročitajte još

Kućni ljubimci

Prema novoj studiji objavljenoj u Animal Cognition, neki psi, oni koji mogu naučiti ime svojih igračaka, naginju glavu kada čuju da im vlasnici traže igračku.

Zanimljivosti

Je li moguće vizualizirati ljubav oslikavajući ju mislima uz glazbu? Nova skladba pijanista i skladatelja Zvjezdana Ružića pod nazivom ‘Portrait of D.W.’ prikazuje kako...

Zanimljivosti

Dan otvorenih vrata Yamaha Music School Zagreb, 21. listopada od 12 do 20 sati, prilika je za isprobavanje jedinstvenih Yamaha Music School popularnih glazbenih...

Duh i tijelo

Što napraviti u situaciji kada motivacije jednostavno nedostaje?

Advertisement