Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Koji će poslovi biti dostupni na Internetu ove jeseni?

Rad od kuće posljednjih godina sve je popularniji u Hrvatskoj, a u završnim mjesecima ove kalendarske godine nastavit će se potražnja za znanjima i vještinama koja uključuju realizaciju poslovnih zadataka online.

Poslovni svijet u kojem živimo mijenja se iz godine u godinu, a u posljednje vrijeme pravi je hit postao rad od kuće, za naručitelje stotinama ili tisućama kilometara udaljenih od svojih djelatnica i djelatnika.

Do procvata ovog tipa poslovne suradnje došlo je prije svega zahvaljujući Internetu, koji je zaslužan za digitalizaciju svjetskog gospodarstva, kao i procvat prodaje proizvoda te usluga online.

Pa tako danas postoje brojni poslovi koje možete raditi online zahvaljujući Internetu, bilo uz vlastiti obrt kao tip poslovanja ili korištenje klasičnih freelance platformi.

A iako se spominje kriza koja bi mogla doći u Europu potkraj godine, za one koji namjeravaju raditi putem Interneta čini se da je poslovna situacija i dalje stabilna, jer neka znanja i vještine su i dalje izuzetno traženi među naručiteljima.

Potreba za programerkama i marketarkama

Kao što je bilo i u prvoj polovici 2022. godine, u svijetu i dalje nedostaje vještih programerki i programera pa će ih zainteresirane tvrtke nastaviti vući za rukav ove jeseni, bilo putem LinkedIna ili platformi za angažman freelancera.

Zanimljivo, industrija igara na sreću čini se da baš u Hrvatskoj traži one sa znanjem iz programiranja. Brojne sportske kladionice poput Unibet trebaju ljude koji će im održavati Frontend i Backend, što uključuje i vođenje mobilnih aplikacija pa svakome s informatičkim obrazovanjem ne bi trebao biti problem pronaći posao uz pomoć Interneta, bilo za obavljanje u uredu ili od kuće.

A tu je i marketing, jer ogromna je potreba za stručnjakinjama i stručnjacima za internetsko oglašavanje, što uključuje oglase na Facebooku, Googleu, kao i vođenje društvenih mreža te analitiku.

Ako vam je engleski na besprijekornom nivou i posjedujete zavidne vještine digitalnog marketinga, bez problema ćete pronaći kratkotrajni ili dugotrajni angažman, koji najčešće uključuje rad od kuće. Što je najbolje, čak i hrvatske tvrtke polako shvaćaju da se radi o tipu oglašavanja koji je jači od tradicionalnih kanala dopiranja do korisnika pa ova djelatnost niti u eventualnoj krizi neće stagnirati.

Zahvaljujući Internetu definitivno ove jeseni dolaze na svoje i svi oni koji znaju pisati. Naime, bilo da ste copywriter sa sklonostima sloganima ili netko s novinarskim obrazovanjem tko može sastaviti upečatljivi duži tekst, pregršt je inozemnih tvrtki kojima je zanimljivo hrvatsko tržište i traže ljude koji će im pomoći pišući na svom materinjem jeziku.

Tu posebno mjesto imaju affiliate stranice koje traže autorice kvalitetnog sadržaja, sposobne privući kupce i navesti ih na kupovinu. Obično su to recenzije proizvoda ili usluga, a mogu biti na hrvatskom, engleskom ili na talijanskom jeziku, za što je dobar primjer bet-italia.info/recensione/unibet/.

Dakle, pisanjem informativnih i zanimljivih tekstova na svom materinjem ili nekom od stranih jezika možete danas zaraditi značajan novac, u suradnji s inozemnim tvrtkama, ali i domaćima koje su prepoznale važnost kvalitetnih članaka za promociju svoje djelatnosti.

Uz sve to, treba spomenuti da se nastavlja ogromna potražnja za prevoditeljicama, koje će s hrvatskog prevoditi na engleski i obratno, a ako posjedujete znanje nekog drugog jezika, šanse za dolazak do angažmana još su veće.

Dizajnerice su na Internetu također tražene, bilo da su im specijalnost grafičke ilustracije, obrada video materijala ili fotografija, a tu je i uvijek dostupan rad u korisničkoj službi različitih tvrtki, koje danas ovaj tip posla prebacuju na vanjske suradnice i suradnike putem Interneta.

Dakle, tko želi raditi putem Interneta moći će s tim nastaviti i ove jeseni, jer brojna zanimanja i dalje su tražena online, što je dobra vijest za sve koji su se odlučili za samozapošljavanje i kroz rad od kuće traže put do značajne novčane zarade, veće nego što je to bilo moguće uz odrađivanje 40-satnog radnog vremena.

Više

Financije

Pričajte o novcu s djetetom i pred njim, i naravno, pazite što i kako pričate.

Dobar posao

Zabušavanje, inertnost, izbjegavanje odgovornosti... Kada je dosta?

Dobar posao

Donosimo neke navike zbog kojih na vašem radnom mjestu možete djelovati neprofesionalno.

Duh i tijelo

Za sreću su potrebni prijatelji, ljubav i plava boja

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.