Koji filmovi nas očekuju u 2011-oj?

Nakon što smo 2010. ostavili iza sebe, a na dodjeli Oscara i Zlatne maline će uskoro biti proglašeni najbolji/najgori iz prošle godine, vrijeme je da se okrenemo filmskoj 2011. Pred nama su nove adaptacije stripova, a na veliko platno se vraćaju i duhovi iz prošlosti, odnosno velik broj nastavaka popularnih filmova.

Za obožavatelje

Superheroji će biti zauzeti u filmovima "Thor" (svibanj), "X-Men: First Class" (lipanj), "The Green Lantern" (srpanj) i "Captain America: the First Avenger" (srpanj). Željno se iščekuje adaptacija stripa "Cowboys and Aliens" (srpanj) s Harrisonom Fordom i Danielom Craigom u ulozi kauboja koji se bore protiv aliena. Vanzemaljce ćemo gledati i u SF komediji "Paul" (ožujak).

Za obožavateljice

Nakon uspješnica "300" "Watchmen", redatelj Zack Snyder snimio je akcijski film "Sucker Punch" (ožujak) o skupini mladih žena koje bježe iz psihijatrijske bolnice u svijet mašte prepun oružja, eksplozija i odličnih vizualnih efekata. Glume: Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jon Hamm i drugi.

Za djecu

Godina će, barem što će filmova tiče, biti dobra za klince, a neki naslovi će oduševiti i roditelje. Nostalgiju će kod starijih probuditi "Štrumpfovi" (kolovoz), a Steven Spielberg na veliko platno vraća europskog animiranog junaka u filmu "The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn" (prosinac). Martin Scorsese nam na kraju godine donosi 3-D film "Hugo Cabret".

Ostatak članka pročitajte ovdje:
Što nam donosi filmska 2011.?