Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Koji šampanjac odabrati za Novu godinu?

Cijena nije nužno najbolji pokazatelj dobrog šampanjca.

Šampanjac nije samo luksuzni napitak nego i odličan indikator globalne ekonomske situacije. Potražnja se ove godine značajno oporavila od sloma tržišta uslijed financijske krize. U prvih šest mjeseci je tako prodano gotovo 20% boca više nego u prvom polugodištu 2009. No, šampanjac je bio i ostao luksuz za posebne prilike, a prosječan potrošač jednu bocu najčešće dijeli s pet drugih osoba pri čemu u životu popije više boca jeftinijeg pjenušca nego pravog šampanjca.

Cijena šampanjca nije pouzdan pokazatelj njegove kvalitete pa se tako dobar šampanjac može pronaći i po povoljnijim cijenama kod diskontera, pokazalo je istraživanje njemačke udruge za testiranje proizvoda (Stiftung Warentest). Testiranje je obuhvatilo poznate, skupe marke te jeftinije boce s oznakom MA (Marque d'acheteur) koje se mogu pronaći na policama Lidla i Aldija.Najbolje ocjene su zaslužile poznate marke poput Piper Heidsieck i Lanson Black Label, dok je od skupljih šampanjca najlošije prošao Fleury Demeter Champagne Brut. Od jeftinijih šampanjca koji su dostupni na hrvatskom tržištu posebno se ističe Lidlov Comte de Brismand Champagne – solidna kvaliteta po niskoj cijeni. Među pjenušcima, koji su prosječno 12 eura jeftiniji od šampanjca, najbolje je ocijenjen Henkellov Chardonnay Brut iz 2005.Ostatak članka pročitajte ovdje:
Dobar šampanjac ne mora biti skup

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Kako bi se osjećali da znate da ćete sutra imati razloga za slavlje?

Zanimljivosti

Lidl u svojoj ponudi predstavlja najveću radost svih mališana – edukativne i razvojne drvene igračke.

Događanja

Kako je već općepoznato, novogodišnju noć prati uzrečica – 'Kako dočekate ponoć, takva će vam biti cijela godina'.

Gastronomija

Ostvarena suradnja između prodajnog lanca Lidl i hrvatskog brenda Matičnjak, razveselit će mnoge ljubitelje hrvatskih proizvoda.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.