Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Kontaktne leće, sunce i make-up

Da bi pogled kroz leće bio što ljepši, zaštitite ga od sunca, mora, ali i šminke.

Ogledalo naše duše svi mogu vidjeti i obradovati nas komplimentom na taj račun. No, koliko vi možete gledati kroz svoje oči? Ukoliko ste jedna od onih koje muči dioptrija, a ne volite naočale, sigurno u svojim očima nosite leće. Njih, kao i ostale dijelove svoga tijela morate pripremiti za sunce i more, ali i za zabave na otvorenom dok ste sređeni i našminkani.

Savjetujemo vas kako održavati leće preko ljeta i na što sve trebate pripaziti prilikom nanošenja šminke.

1. Zaštitite oči od mora i UV zračenja

Prije nego krenete na odmor, mudro izaberite kremu za sunčanje. Pokušajte pronaći onu koja je vodootporna, budući da se pri visokim temperaturama znojite.  A kada se znoj pomiješa s kremom i uđe u oči, one će vas peći i pocrvenjeti.Nosite naočale sa UV zaštitom. One će zaštititi vaše oči od štetnih zraka, ali i sačuvati unutrašnjost od isušivanja. Dobra investicija svakako bi bile leće koje u sebi već sadrže zaštitu.

Dok plivate i ronite, nosite naočale za more. Nakon što se vratite s plaže isperite leće u steriliziranoj vodi i malo odmorite oči. To će vas zaštititi od potencijalnih mikroorganizama koji su za vrijeme boravka u moru našli put do leće.

2. Spriječite alergije i iritacije od šminke


Prije nanošenja šminke, temeljito operite ruke i lice pa potom stavite leće u oči. To će vas zaštiti od eventualnih infekcija ukoliko imate osjetljive organe vida.

Dok birate svoje omiljene proizvode za uljepšavanje, obratite pozornost na one koji ne sadrže ulje. Takva šminka se teško skida, a kako bi spriječili iritaciju i alergiju, najbolji odabir bit će antialergijiski proizvodi na bazi vode.Neposredno prije šminkanja hidratizirajte kožu, pogotovo područje oko očiju. Dok nanosite puder zatvorite oči kako bi ih zaštitili od praha. Ako se vodite onom starom bolje spriječiti nego liječiti, koristite puder, ali i sjenila u tekućem obliku.

Olovka i maskara najvažniji su dio svakog make-upa.  Njih nanesite na područja koja imaju najmanji doticaj s lećama. Olovku je poželjno stavljati s vanjske strane oka, a maskaru od polovice prema rubovima trepavica. Izbjegavajte maskaru za povećanje volumena, jer njezina vlakna mogu oštetiti leće.Svoju kućnu kozmetiku mijenjajte redovito, barem svaka tri mjeseca. Šminka je plodno tlo za razvijanje bakterija koje se nakupljaju što je ona duže u doticaju sa zrakom.

Ugodno provedite ovo ljeto i izbjegnite nevolje koje vam ovo praktično pomagalo može donijeti. Neka vaše oči budu sigurne i lijepe kako biste razgledavanjem mogli iskoristiti 100% svog odmora.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

Čak 90% svih dobivenih informacija iz okoline dolazi putem osjetila vida. Naše je oko najvažnije osjetilo, a kroz njega stvaramo sliku okoline, percepciju svjetla,...

Beauty report

Zaboravite na sve druge! Kolekcija šminke Tinktura sve je što vam treba u kozmetičkoj torbici.

Beauty report

Pastelni tonovi plavušama osiguravaju romantičan i nježan izgled.

Savjeti stručnjaka

Dalekovidnost je kada jasno možete vidjeti stvari koje su prilično udaljene, a one stvari koje su vam blizu vidite mutno.

Advertisement