Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Kovač by Dino Galvagno & restoran Conte

Veliki Chef Dino Galvagno odnedavno potpisuje jela iz zagrebačkog restorana Conte.

Veliki Chef Dino Galvagno odnedavno potpisuje jela iz zagrebačkog restorana Conte. Mi vam danas predlažemo jedan od njegovih odličih recepata kojeg možete isprobati već za današnji ručak.

Sastojci (4 osobe):

– 1,5 kg ribe kovač ili druge bijele ribe
– 1 vezica korjenastog povrća
– 100 g maslaca
– par grančica timijana
– sol
– papar
– limunov sok
– 1 korica limuna

Za šparoge:

– 1 vezica zelenih šparoga
– sol
– malo šećera
– 1 žlica maslaca

Za pire krumpir:

– 4 krumpira srednje veličine
– maslac (otprilike ¼ u odnosu na količinu krumpira)
– 1 žlica maslinovog ulja
– sol
– mlijeko

Priprema:

Oguliti i prepoloviti krumpir, te staviti u posoljenu hladnu vodu. Nakon što je krumpir kuhan, izgnječiti ga s maslacem te izmiješati s mlijekom i maslinovim uljem. Oguliti šparoge otprilike 5 cm do vrha i prelomiti donji dio stabljike. Staviti šparoge u posudu tako da prekriju dno u jednom sloju, dodati začine, maslac i malo vode, te kuhati na jakoj vatri i istovremeno tresti, otprilike 5 minuta.

Očistiti i filetirati kovača, staviti kosti u hladnu vodu s korjenastim povrćem, za temeljac. Temeljac kuhati sat vremena i nakon toga ga procijediti i ukuhati na pola. Obraditi filete i narezati ih na 8 odrezaka. U široku posudu debelog dna najprije staviti temeljac i filete ribe kožom okrenutom prema dolje, te sve posoliti i popapriti, uz dodavanje timijana, maslaca, maslinovog ulja i bijelog vina. Poklopiti posudu i staviti na umjerenu vatru. Nakon što smjesa zakuha, ugasiti vatru i ostaviti smjesu poklopljenu u posudi kako bi se riba poširala. Pripremiti umak od temeljca, limunovog soka i korice, te maslaca u visokoj posudi i uz pomoć štapnog miksera. Poslužiti sve zajedno.

Nelesani kovac2

Dobar tek!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.