Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Kremasta juha od graška i metvice

Jednostavni recept za miksanu juhu.

Tekuća hrana uvijek paše organizmu. Bilo ljeto ili zima, gusta i kremasta domaća juha uvijek dobro dođe. Ako vam je trenutno prevruće za ručak jesti juhu, pojedite ju navečer ili ju dobro razhladite. Ovaj put je riječ o juhi od mladog graška i nekoliko listića metvice, a dodatak milerama daje joj finu završnu notu. U slast!

Potrebni sastojci
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 1 veći krumpir
  • 1 povrtna kocka ili juha
  • 600 g mladog graška
  • svježa metvica
  • 200 ml milerama
  • sol, papar


Postupak
  1. Krumpir ogulite i operite. Luk i češnjak oljuštite, pa kao i krumpir nasjeckajte na kockice i propirjajte na malo maslinova ulja. Dodajte 600 ml temeljca ili povrtne juhe i grašak, pa sve zajedno kuhajte 15-20 minuta.
  2. Dodajte 100 ml milerama i oprane listiće metvice. Maknite s vatre i sve izmiksajte štapnim mikserom. Posolite i popaprite.
  3. Prije samog posluživanja ukrasite mileramom i listićima metvice.
Just good food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Gastronomija

Kremasta juha od graška i metvice

Idealna juhica za hladne dane.
Što nas uopće u ove hladne jesenske dane može bolje zagrijati nego topla, mirisna, gusta i kremasta domaća juha? Ovaj put napravljena od mladog graška i nekoliko listića metvice, a dodatak milerama dat će finu završnu notu. U slast!

Sastojci:

1 glavica luka
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
1 veći krumpir
1 povrtna kocka ili juha
600 g mladog graška
svježa metvica
200 ml milerama
sol, papar



Postupak:
  1. Krumpir ogulite i operite. Luk i češnjak oljuštite, pa kao i krumpir nasjeckajte na kockice i propirjajte na malo maslinova ulja. Dodajte 600 ml temeljca ili povrtne juhe i grašak, pa sve zajedno kuhajte 15-20 minuta.
  2. Dodajte 100 ml milerama i oprane listiće metvice. Maknite s vatre i sve izmiksajte štapnim mikserom.
  3. Posolite i popaprite. Prije samog posluživanja ukrasite mileramom i listićima metvice.
Just Good Food



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.