Tekuća hrana uvijek paše organizmu. Bilo ljeto ili zima, gusta i kremasta domaća juha uvijek dobro dođe. Ako vam je trenutno prevruće za ručak jesti juhu, pojedite ju navečer ili ju dobro razhladite. Ovaj put je riječ o juhi od mladog graška i nekoliko listića metvice, a dodatak milerama daje joj finu završnu notu. U slast!
Potrebni sastojci
Postupak
Potrebni sastojci
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 1 veći krumpir
- 1 povrtna kocka ili juha
- 600 g mladog graška
- svježa metvica
- 200 ml milerama
- sol, papar
Postupak
- Krumpir ogulite i operite. Luk i češnjak oljuštite, pa kao i krumpir nasjeckajte na kockice i propirjajte na malo maslinova ulja. Dodajte 600 ml temeljca ili povrtne juhe i grašak, pa sve zajedno kuhajte 15-20 minuta.
- Dodajte 100 ml milerama i oprane listiće metvice. Maknite s vatre i sve izmiksajte štapnim mikserom. Posolite i popaprite.
- Prije samog posluživanja ukrasite mileramom i listićima metvice.
You must be logged in to post a comment Login