Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Kremasta torta od svježeg sira

Laganija verzija popularnog Cheescakea.

Ova kremasta torta od svježeg sira samo je jedna od varijacija na temu cheesecake. U Americi navodno svaki grad ima neku svoju varijaciju ove izuzetno popularne slastice, a razlikuju se visinom, veličinom, ponekim sastojkom ili vrstom sira koja se koristi. Ukrasite ju čokoladnim čipsom i šećerom u prahu.

Potrebno:

za biskvit:

  • 130 g omekšalog maslaca
  • 280 g šećera
  • 2 jaja
  • istrugane sjemenke 1/2 štapića vanilije
  • 2 žlice kakaa za kolače
  • malo soli
  • 250 g brašna
  • 1 žlica škrobnog brašna (Gustina)
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 250 ml mlaćenice

za kremu:

  • 800 g punomasnog svježeg sira
  • 300 g maslaca
  • 200 g šećera
  • istrugane sjemenke preostale
  • polovice štapića vanilije

za dekoraciju:

  • čokoladni čips
  • šećer u prahu

Postupak:

1. Pećnicu zagrijte na 180 C. Pjenasto izradite maslac sa šećerom, umiksajte jedno po jedno jaje pa dodajte istrugane sjemenke vanilije i pola žličice soli. Posebno pomiješajte suhe sastojke, brašno, kakao za kolače, Gustin i prašak za pecivo, pa ih naizmjence s mlaćenicom umiješajte u smjesu.

3. Svježi sir za kremu kremasto izmiksajte s maslacem, šećerom i sjemenkama preostalog pola štapića vanilije. Hladne biskvite vodoravno prerežite rezačem za tortu, da dobijete četiri lista. Na tanjur ili tacnu po vašoj želji stavite prvi list biskvita, pa oko njega stavite opran obruč kalupa za tortu. Premažite ga petinom kreme, kao i ostale listove koje posložite jedan na drugi. Na kraju uklonite obruč kalupa i premažite tortu ostatkom kreme. Tortu ostavite u hladnjaku najmanje četiri sata, da se stisne. Dekorirajte je čokoladnim čipsom i šećerom u prahu.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Iako nam se čini savršenim odabirom za Valentinovo koje se slavi još od 14. stoljeća, Red velvet torta se pojavila tek 1930-ih.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.