Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Kreme za sunčanje

Važno je zaštititi svoje tijelo od štetnog UV zračenja.

Iako vas kreme sa zaštitnim faktorom štite od štetnosti UV zračenja, s njima nećete spriječiti nastanak bora, a u najgorem slučaju raka kože. Zato, bez obzira s kojim se faktorom mažete, neka vam izbjegavanje sunca između deset i četiri sata popodne postane navika.

Naime, opekline od sunca u mladosti mogu udvostručiti rizik dobivanja raka kože, a oštećenja na koži nisu vidljiva odmah već se pojavljuju godinama kasnije.

Imajte na umu da što je veći zaštitni faktor, veća je i zaštita vaše kože. Svakako ne bismo preporučili one ispod 15 SPF, pogotovo ako nemate „podlogu“. Također, savjetujemo da upotrebljavate vodootpornu kremu koju obavezno morate nanijeti pola sata prije izlaganja suncu. Svakih sat vremena ponovo nanesite kremu po cijeloj koži. I ne zaboravite na dijelove kao što su uši, vrat i stopala!

Ne štedite kremu

Da bi se postigla zaštita koju obećava tekst na deklaraciji kreme za sunčanje, treba na svaki dio kože nanijeti izdašan sloj kreme – naneseni sloj mora biti vidljiv. No, to pravilo poštuju samo rijetki pa čak i u slučajevima velikog izlaganja poput onog dok se vozimo brodom. Vjetar koji nam puše u kosu dok se vozimo po najvećoj vrućini, lako nas može zavarati.

Uz kremu za sunčanje, u ovim situacijama svakako nosite i ljetni šeširić. Osim što će spriječiti da dobijete sunčanicu i pocrvenite kao rak, savršeno će nadopuniti vaš ljetni look.

I u hladu je potrebna zaštita

Ljudi često griješe kada misle da u hlad sunce ne dopire pa tako niti njegovo štetno zračenje. To je sasvim pogrešno mišljenje, jer sunčevo zračenje itekako stiže do naše kože i kad smo u hladovini. Zaštitna sredstva, stoga, treba koristiti stalno.

Važno je napomenuti i to da proizvodi za sunčanje, kad se jednom otvore, traju od devet do dvanaest mjeseci. No ako nisu dobro začepljeni i dulje vrijeme ostanu izloženi djelovanju zraka, rok trajanja im se smanjuje. Zato izbjegavajte korištenje krema koje su vam ostale od prošle godine, jer su vjerojatno izgubile zaštitnu snagu. Ako ih ne želite baciti, možete ih koristiti kao hidratantnu kremu za ruke.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Beauty Cocktail Mixer okupio je ljubitelje ljepote, stručnjake iz industrije i influencere kako bi istražili najnovije proizvode i trendove vezane uz ljepotu koje su...

Darivanje

Volimo pratiti Emily Cooper i njezine najbolje prijateljice kroz njihove burne živote u gradu ljubavi – i nadahnuti se njihovim privlačnim izgledom.

Beauty report

Noelle, hrvatski beauty brend, upravo je lansirao novu liniju skincare setova koja slavi prirodnu ljepotu i donosi inovacije u svijet čiste i njegovane kože.

Savjeti i preporuke

Znate li da su Beiersdorf stručnjaci 1998. godine prvi upotrijebili koži identičan koenzim Q10 u kremi za njegu zrele kože?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.