Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
juha od krumpira
juha od krumpira

Gastronomija

Krepka gusta juha od krumpira

Preporučamo da uložite u začine, upravo oni su tajni sastojak koji i “najprostiju“ namirnicu pretvaraju u vrhunsko jelo

Zima je savršeno vrijeme za tople juhice – fino nas ugriju i “popune“, a i naš organizam ih jednostavno sam traži. Krepka juha od krumpira vrlo je jednostavna, a ukusna. Ono što ovu juhu “podigne“ jest začin – u ovome slučaju mljevena crvena paprika s aromom dima. Preporučamo da svakako uložite u začine, upravo oni su često tajni sastojak koji i “najprostiju“ namirnicu pretvaraju u vrhunsko jelo.

Kada se jednom nakrcate zalihama i izborima začina, zaključit ćete kako je to zaista isplativa investicija – jer zaista dugo traju, a obogaćuju svakodnevni jelovnik. Ipak, ukoliko niste u mogućnosti za ovaj recept pribaviti mljevenu papriku s aromom dima, poslužit će obična crvena mljevena paprika, a juhicu možete prije serviranja obogatiti sitnim komadićima prepržene slanine.

Sastojci (za 4 osobe):

• 30 g maslaca
• 1 glavica luka srednje veličine
• 0,5 kg krumpira (to su otprilike 2 velika krumpira)
• 200 ml vrhnja za kuhanje
• sol, papar, peršin
• 1 povrtna kocka za juhu
• 800 ml vode
• mljevena crvena paprika (poželjno s aromom dima)

Priprema:
Ogulimo krumpir i nasjeckamo ga na kockice te ostavimo sa strane. U lonac za juhu stavimo maslac te kada se on počne topiti na njega dodamo isjeckani i malo posoljeni luk. Sol dodajemo kako bi luk brže “uvenuo“. Kratko pržiti dok luk ne postane staklast. Zatim dodati 500 ml vode te kocku za juhu. Čim se kocka rastopila, dodati krumpir narezan na kockice. Kuhati na srednje jakoj vatri dok krumpir ne omekša – kojih 20-ak minuta uz povremeno miješanje.

Kada je krumpir skuhan, dodati preostalih 300 ml vode te vrhnje za kuhanje. Ispasirati krumpir kako bi se dobila gusta krem juha. Pustimo još koju minutu da kuha te na kraju dodajemo začine – sol i papar prema ukusu, zatim sjeckani peršin te mljevenu crvenu papriku. Servirajte u zdjelice te dodajte na vrh još malo crvene paprike i/ili sjeckanog peršina.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.