Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Kućna rješenja u borbi protiv alergija

Sedam mogućih spasonosnih rješenja.

Sve je više alergičara, a pojavljuju se i nove vrste alergija, pa tako mnogi ni ne znaju na što su točno alergični. Svi samo imaju slične simptome i bore se s njima kako god znaju. Stoga donosimo neke od kućnih pripravaka i načina na koji si sami možete pomoći bez lijekova i posjeta liječniku. Možda nije baš pametno, ali sami odlučite hoćete li isprobati neku od varijanti.

1. Jaja prepelica

U tradicionalnoj kineskoj medicini se jaja japanskih prepelica već stoljećima koriste za liječenje prehlade i alergije. U zapadnim zemljama su osmislili i tablete od smrznutih i sušenih jaja prepelica, možda su već došla negdje u blizinu ili ih naručite od rođaka koji živi preko “bare“ i isprobajte drevni lijek.

2. Topli oblog od luka

Tople obloge više nitko ne koristi, a nekada su liječili sve, pa čak i alergije. Luk je, naime, pun kvercetina koji je najbolji bioflavonoid što pomaže u smanjenju alergijskih simptoma. Iako ga je zdravo i jesti, trebalo bi ga gnječiti i razmazati po prsima.


3. Jabučni ocat

Neki predlažu liječenje alergija svakodnevnim ispijanjem jabučnog octa. I to dvije čajne žličice jabučnog octa razrijeđene u pola litre vode navodno ublažavaju sve simptome.

4. Hipnoza

Ako ste poklonik hipnoze vjerojatno već znate da se i na taj način možete riješiti alergije. To se objašnjava na način da su uzroci alergija zapravo skriveni u našoj podsvijesti, pa se vjeruje kako se hipnozom može izliječiti i alergija na hranu koja inače može imati i smrtne posljedice.

5. Kiropraktičari

U nekim slučajevima može pomoći čak i kiropraktika. Naime, kiropraktičari tvrde da se, kad poravnate kralježnicu, oslobađate stresa u živčanom sustavu koji onda ima prostora neutralizirati alergene.

7. Urin

Treba naglasiti da ova metoda (pijenje urina) nije znanstveno dokazana, ali navodno urin liječi veliki broj bolesti između kojih i alergije. Ukoliko se odlučite to isprobati, predlažemo da posjetite homeopata, jer oni imaju razrijeđeni urin i zdrav za upotrebu.Slane sobe

Već su prošle zime u Hrvatskoj postale popularne slane sobe  i često ih se moglo naći na popustu na nekoliko portala sa sniženim uslugama. Speleoterapija je navodno iznimno ljekovita za alergičare i astmatičare. Liječenje je jednostavno – samo treba provoditi po 2-3 sata u slanoj sobi kako bi udisali prirodan ionizirani zrak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

Znate li da su u dobi između 20 do 34 godine žene čak tri puta više od muškaraca izvrgnute smrtnosti od posljedica pijenja alkohola?

Savjeti stručnjaka

Uz male preinake u svakodnevici, lakše se diše!

Brinimo jedna o drugoj

Alergija je posljedica pretjerane reakcije imunološkog sustava na uobičajene supstance, poznatije kao alergeni.

Brinimo jedna o drugoj

Jabučni ocat prirodno sadrži visok udio fosfora, magnezija, kalija, kalcija i drugi minerala.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.