Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Kuhano vino s narančom

Topao aromatičan napitak za hladne zimske dane.

Zimski ugođaj nezamisliv je bez ovog toplog i aromatičnog napitka koji to vrijeme čini posebnim. I ništa tako fino ne ide zajedno kao zima, snijeg koji prhuta, božićna večer i kuhano vino koje nas grije i čini opuštenijima. Recept je sasvim jednostavan, treba jedino pripaziti da vino doista ne zavrije jer tada gubi svoj pravi okus i aromu koju kuhano vino i treba imati.



Potrebno:
za osam čaša od 2 dcl
  • 3 naranče
  • 1 l crvenog kvalitetnog vina
  • 100 ml ruma
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 2 prutića cimeta
  • nekoliko klinčića
  • 100 g šećera


Postupak:

1. Jednu naranču operite pod vrućom vodom, osušite je, pa joj koru uz pomoć nožića ogulite u oblik spirale (za ukrašavanje). Oguljenu naranču narežite na ploške, stavite je u lonac u kojem ćete kuhati vino. Iz preostale dvije naranče iscijedite sok. Zajedno s vinom dodajte ga u lonac s narezanim ploškama. Dodajte začine i šećer, pa uz povremeno miješanje zagrijte vino (pazite da ne zavrije).



2. Kuhano vino procijedite kroz fino cjedilo, prelijte ga u šalice ili čaše, ukrasite spiralicama narančine kore i prutićima cimeta. Poslužite toplo!

Just Good Food


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Osim što ga možete dodavati u zimske napitke i kekse, klinčić biste svakako trebali imati i u kućnoj apoteci.

Gastronomija

Cimet, đumbir, klinčić, vanilija… samo su neki od nezaobilaznih blagdanskih začina.

Gastronomija

Mirisan vrući napitak za hladne dane.

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.