Kuharice ljubavi i zavođenja

Umijeće zavođenja itekako može doći do izražaja kroz spremljeni obrok. Podgrijavanje ljubavnog plamena hranom, može biti uzbudljivo i zabavno. Strast prema voljenoj osobi pokažite kroz obrok koji ste skupa spravili na malo drugačiji način koristeći drugačije namirnice.

Za vas smo pripremili 5 najzanimljivijih ljubavnih kuharica, a na vama ostaje da isprobate bar neki od recepata koji se skrivaju u njima.

1. Francuska kuhinja za dvoje

Kuharica Table for Two – French Recipes for Romantic Dining koju potpisuje Marianne Paquin idealna za romantične večere uz svijeće za dvoje. Spisateljica je 80 recepata pripremila za parove i svi su redom jednostavni za pripremu. Romantični prizvuk francuske kuhinje idealan je za otkrivanje recepata za zaljubljene parove.

2. Knjiga zavođenja

The Seduction Cookbook – Culinary Creations for Lovers autorice Diane Brown mala je kuharica velikih strasti. U bilo kojem trenutku jednostavnim i zaigranim receptima možete razbuditi maštu i začiniti ljubavne igrice. Opustite se i prepustite čarima zavođenja uz recepte začinjene erotikom.

3. Ljubavna dijeta

Prehrana bogata zdravim namirnicama provlači se kroz ovu kuharicu za dvoje (The Love Diet: Eat it Up, Take It Off, Get It, autorskog dvojca Juan-Carlos Cruz i Amy Reiley) donosi recepte koji će vam pomoći da se osjećate i izgledate bolje u spavaćoj sobi, ali i izvan nje. Zdravlje i zdrava prehrana su seksi, a pogotovo ako iste prehrambene navike dijelite s voljenom osobom.

4. Slatka koincidencija

Sweet Serendipity – Delicious Desserts and Devilish Dish naziv je 'slatke' kuharice autora Stephen Bruce i Brett Bara. Engleska riječ 'serendipity' u prijevodu na hrvatski predstavlja događaj koji ima pozitivnu konotaciju, iako nije bio iščekivan, sretnu koincidenciju. Ta riječ je posebno popularna među New Yorčanima zbog popularnog manhattanskog restorana Serendipity 3 koji poslužuje cijelo bogatstvo savršenih slastica. Tako je i ova knjiga bogato opremljena slatkim receptima, ali i citatima vezanima uz neodoljive slatke kreacije koje su najdraže slavnim osobama

5. Senzualna kuharica afrodizijaka

Fork Me, Spoon Me – The Sensual Cookbook naziv je strastvene kuharice koju potpisuje Amy Reiley. Vrući i sparni način izražavanja autorice, čini ovu kuharicu svojevrsnim začinom ljubavnom životu u dvoje. Namirnice korištene u spravljanju ovih jela su uglavnom afrodizijaci. Spravljanje jela, ali i konzumiranje istog, nikad nije bilo više seksi.