Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Kupanje u vinu

Vinoterapija – efikasna u sprječavanju starenja kože

Obožavali su ga, slavili, smatrali pićem bogova, dodavali u jela – a sada svoje benefite vino pokazuje i kao efikasno sredstvo za njegu kože. Kozmetička i ljekovita svojstva vina poznata su još od antičkih vremena, a na dvoru francuskog kralja Luja XIV. mnogi su ga koristili kako bi izbrisali tragove umora te učinili kožu mekom, čvrstom i sjajnom.

Vinoterapija je koncept koji su osmislili Mathilde i Bertrand Thomas kako bi iskoristili svu ljepotu i zdravlje sazdanu u slatkoj bobici grožđa. Francuski je par nauku o vinu izučio sljedeći savjete vodećeg stručnjaka o vinovoj lozi dr. Vercauteren s University of Bordeaux te svoje znanje unovčio izdavanjem linije proizvoda i osnivanjem sada već poznate francuske kozmetičke kompanije Caudalie.Terapija se temelji na pozitivnom učinku koje sastojci iz grožđa imaju na ljudski organizam, a posebno na kožu lica i tijela. Vitamini A i B skupine, natrij, fluor, magnezij, kalij, kalcij, željezo, fosfor te razne voćne kiseline samo su djelić cijele priče o blagodatima zrna grožđa. Zahvaljujući polifenolima i antioksidansima ova hrana bogova nalazi se na prvom mjestu u borbi protiv slobodnih radikala odgovornih za starenje kože.Tijekom terapije koriste se svi derivati ove biljke – od koštica, mekinja, ulja do sokova i vina – koji se nanose u obliku peelinga, obloga, pakunga, maska za lice, a za klijente se često rade i ugodne kupke te masaže. Stručnjaci posebno naglašavaju blagodati hladno prešanog ulja koje obiluje antioksidansima i polifenolom te sadrži preko 90 posto nezasićenih masnih kiselina, od čega čak 70 posto esencijalne linoleinske kiseline.Da bi se još više pospješilo djelovanje bioaktivnih tvari dobivenih od vina, grožđa i koštica, one se često miješaju termalnom vodom, ljekovitim blatom, maslacem od kozjeg mlijeka, medom te različitim eteričnim uljima.

No ostaje pitanje pogoduje li vinoterapija svim tipovima kože?
Domišljatost i inovacije ključni su akteri u ovom poslovanju. Vino predstavlja odličnu alternativu za masnu i aknama sklonu kožu, a vinska kupka opušta mišiće, poboljšava cirkulaciju i gradi imunološki sustav.Na koncu, naša koža aktivni je organ, a za njeno pravilno funkcioniranje potrebni su vitamini, minerali i enzimi. U ovom kontekstu vino djeluje kao katalizator i glavna potpora mladenačkom izgledu kože.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zdravstveni karton

Zdrav imunološki sustav brani organizam od bolesti, ali kada on ne radi pravilno, napada zdrave stanice, tkivo i organe i razvija se autoimuna bolest.

Zanimljivosti

Povodom Dana planeta Zemlje, razgovaramo o tome što možemo učiniti kako bismo pomogli našem planetu da ozdravi.

Duh i tijelo

Radionica je osmišljena na temelju postavki teorije izbora i realitetne terapije, ali i iskustva Mirjane Belavić koja je majka troje djece.

Beauty report

Trendovi u beauty industriji ukazuju na to da se sve više ljudi posvećuje brizi i njezi tijela.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.