Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

Kvalitetan životni stil za bolji seks

Zdrava prehrana i redovita tjelesna aktivnost poboljšavaju libido.

Zdrav životni stil poboljšava naše fizičko i mentalno zdravlje, ali i seksualni život. Uz zdravu prehranu i redovitu tjelovježbu, ne samo da ćete više uživati u seksu, već ćete i dulje biti seksualno aktivni. Stoga, ako još nemate dovoljno razloga da počnete zdravije jesti i vježbati, neka vam bolji seks bude poticaj da više brinete o svom zdravlju.

Zdrava prehrana

Voće i povrće koje je bogato antioksidansima ima pozitivne učinke na zdravlje, a povećava libido i poboljšava seksualni život. Omega-3 masne kiseline i likopen također pridonose seksualnom zdravlju i jačem libidu. Jedite hranu bogatu vlaknima, proteinima i koja sadrži malo masti, kao što su žitarice, orašasti plodovi, povrće, mliječni proizvodi.

Određenim namirnicama oduvijek su se pripisivala afrodizijačka svojstva. Legendarni ljubavnik Casanova navodno je svakodnevno uživao u kamenicama. Svojim izgledom podsjećaju na ženske genitalije, a sadrže cink, željezo i dopamin koji pozitivno djeluju na seksualnu želju.Vitamini koji se nalaze u jajima smanjuju tjeskobu prije seksa i preuranjenu ejakulaciju, a kalcij u sladoledu od vanilije mogu izazvati jače orgazme. Prema istraživanjima, tamna čokolada sadrži flavonoide koji pozitivno djeluju na seksualnu želju kod žena.

Tjelovježba

Redovito vježbanje pomaže i muškarcima i ženama, jer održava zdravim kardiovaskularni sustav, koji ima važnu ulogu u održavanju erekcije i zdravog libida. Tjelovježbom se oslobađaju endorfini, koji poboljšavaju raspoloženje i samopouzdanje, a vježbanje se koristi i u liječenju blažih oblika depresije.Pola sata svakodnevne tjelesne aktivnosti pomaže u sagorijevanju kalorija i jačanju mišića, poboljšava izdržljivost te pruža energiju i više samopouzdanja. Naravno, ne smijete pretjerati u vježbanju, jer to može imati negativan utjecaj, odnosno smanjiti razinu testosterona koji utječe na seksualnu želju.Vježbanjem joge imat ćete mnoge blagodati na svoj seksualni život.

Izbacite nezdrave navike

Prekomjerno konzumiranje alkohola dugoročno smanjuje seksualnu energiju. Prestanite pušiti i izbjegavajte lijekove koji mogu uzrokovati seksualnu disfunkciju. Nedostatak spavanja i stres povezuju se s erektilnom disfunkcijom, smanjenim libidom i poteškoćama postizanja orgazma kod žena.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Fantastične novosti iz svijeta kozmetike – na hrvatsko tržište stiže brend koji izlazi iz laboratorija poznate nam Skintegre!

Duh i tijelo

Nije prirodno i nije normalno da roditelj izgubi dijete. To je Kategorija bez naziva… Najgora stvar što čovjek može doživjeti.

Zdravstveni karton

Šećerna bolest predstavlja mnoge izazove i zahtijeva prilagodbu i transformiranje zdravstvenih sustava kako bi odgovorili na rastuće prijetnje osobnoj, društvenoj i ekonomskoj dobrobiti.

Seks i osjećaji

Muškarci su konačno otkrili što zaista žele u krevetu, a to nisu isključivo intimni odnosi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.