Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Lagani, ukusni Dunavski valovi

Još jedan od dobro nam poznatih njemačkih (bavarskih) kolača čija su dobitna kombinacija čokolada i višnje, koje upadaju u lagani, ukusni biskvit, baš poput valova na istoimenoj rijeci.

Još jedan od dobro nam poznatih njemačkih (bavarskih) kolača čija su dobitna kombinacija čokolada i višnje, koje upadaju u lagani, ukusni biskvit, baš poput valova na istoimenoj rijeci.

Sastojci

Biskvit:
  • 6 jaja
  • 250 g šećera
  • 300 g brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 3 pune žlice kakaa za kolače
  • 1 dcl mlijeka
  • malo cimeta
  • 1/2 kg višanja bez koštica (može iz kompota)
Krema:
  • 1 l mlijeka
  • 1 maxi puding od vanilije iz vrećice
  • 1 vanilin šećer
  • 3-4 žlice šećera
  • 200 g maslaca
Glazura:
  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • 3-4 žlice mlijeka

Postupak:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 C. U međuvremenu operite i odkoštite svježe ili procijedite višnje iz kompota. U zdjeli pjenasto izradite maslac s šećerom i vanilin šećerom, umiksajte jedno po jedno jaje, mlijeko i na kraju dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo. Polovicu tijesta izlijte u dublji, namašten i brašnom posut lim. U drugu polovicu umiješajte kakao, dobro izmiješajte i razmažite po svijetlom tijestu. Na tamno tijesto rasporedite višnje. Kolač stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20-tak minuta, provjerite čačkalicom. Ispečen biskvit izvadite i ostavite da se ohladi.
  2. Od mlijeka, praška za puding i šećera skuhajte puding za kremu. Kuhan puding dobro izmiješajte, malo prohladite i prekrijte prozirnom folijom te pustite da se potpuno ohladi. Zatim kremasto izradite preostali maslac i u njega umiksajte žlicu po žlicu pudinga. Pazite da je puding iste temperature (sobne) kao i maslac. Ohlađen biskvit ravnomjerno premažite kremom i ostavite dva sata u hladnjaku.
  3. Obje čokolade grubo natrgajte, te ih skupa s maslacem i mlijekom otopite u posudi iznad pare. Glazuru premažite po kolaču i po želji vilicom išarajte valove. Ostavite da se čokolada stisne.
Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Prema želji ovaj mrvičasti kolač, kojeg neki nazivaju i mrvičasta pita sa šljivama, možete završno posipati i sa šećerom u prahu.

Gastronomija

Heljda je nekada, uz krumpir, bila osnovna seljačka hrana, budući je vrlo jednostavna za uzgoj jer uspijeva na siromašnoj, jako pjeskovitoj zemlji s dosta...

Zanimljivosti

Svjetski dan čokolade službeno se obilježava na današnji dan, 7. srpnja jer se vjeruje da je 7. srpnja 1550. godine kakao stigao u Europu.

Gastronomija

Počnite ljeto u revijalnom tonu, uz kremasti, voćni kolač s beze biskvitom prozračnim poput oblaka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.