Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Lampa koju možete i pojesti!

Jestivi komad namještaja osmislio je švedski dizajner Alexander Lervik

Čitajući priču 'Ivica i Marica' svaki ljubitelj slatkog poželio je živjeti u kući vještice, ali naravno bez nje. I dok čekamo da počnu raditi kuće od čokolade i prozore od marmelade zadovoljit ćemo se i jestivim komadom namještaja kao što je ova čokoladna lampa. Za sada je u dalekoj Švedskoj, ali pravi slatkoljupci pobrinut će se da brzo stigne i do nas.

Na prvi pogled ova lampa izgleda beskorisno jer ne propušta svjetlost, no zbog topline žarulje, čokolada se polako topi, a kroz nju lagano počinje prodirati svjetlost.''Za mene je to poetično; iz potpunog mraka mala zraka svijetla prodire kroz tamnu čokoladu.'', opisao je pjesnički svoj rad Alexander Lervik koji je predstavio na ovogodišnjem sajmu namještaja u Stockholmu. Ovaj švedski dizajner lampu je prvotno zamislio u obliku kocke, no promatrajući kako se čokolada topi zaključio je da je oblik 'odrezane piramide' prihvatljiviji.I stvarno je poetično i slasno gledati kako se čokolada topi ispred vaših očiju u dno lampe. Ako izdržite dovoljno dugo da ne odete u kuhinju po kekse i ne krenete ih mahnito močiti u rastopljenu čokoladu, čeka vas iznenađenje. Dno lampe napravljeno je kao kalup s izrezbarenim kockicama. Rastopljenoj čokoladi treba oko petnaest minuta da se ohladi tj. ponovno skupi. Nakon toga okrenete kalup i iz njega izvadite svoju 'ručno rađenu' čokoladu.Ova lampa savršen je poklon za sladokusce, odlično 'drži svijeću' na romantičnoj večeri i bez problema se uklapa u svaki dom. Ne znam koji ljubitelj slastica može ostati imun na ovaj veliki izum!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Jednostavna je, lijepa, sastoji se od svega nekoliko sastojaka i puna je čokolade.

Moj dom

Ovogodišnja vizija Božića iz čarobne radionice JS Ateliera uklapa se u viziju bezvremenske sofisticirane elegancije uz dodatak suvremenih elemenata.

Gastronomija

Zahvaljujući neodoljivoj kombinaciji karamele i čokolade, torta je kao stvorena za zimu pred nama.

Gastronomija

Mirisan vrući napitak za hladne dane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.