Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Celebrity

Liječnički kartoni Marilyn Monroe prodani za 145 tisuća kuna

Velik interes za dokaz o glumičinim estetskim operacijama

Liječnička dokumentacija koja dokazuje da se Marilyn Monroe podvrgnula nekoliko estetskih operacija proteklog je vikenda prodana za malo više od 145 tisuća kuna na dražbi u Kaliforniji.

Na dražbi koju je organizirala aukcijska kuća Julien’s između ostalih predmeta slavnih osoba jedno od većih zanimanja okupljenih izazvalo je šest rentgenskih snimaka i bilješke holivudskog liječnika Michaela Gurdina, nastale između 1950. i 1962. koje su potvrdile glasine da se glumica koja je bila oličenje ljepote i glamura tijekom holivudskog zlatnog doba podvrgnula estetskim zahvatima.

Anoniman prodavatelj spomenute je bilješke dobio na dar od Gurdina koji je zabilježio da je Marilyn Monroe u 24. godini imala manje estetske zahvate na bradi i vrhu nosa, te kasnije i podatak kako se hrskavični umetak u glumičinoj bradi počeo razgrađivati. Kasnije analize snimaka ukazivale su na mogućnost minijaturne frakture. Iz vrijednog kartona saznalo se još da je patila od neutropenije 1956. za vrijeme boravka u Engleskoj, te da je 1957. imala izvanmaterničnu trudnoću.

Marilyn MonroePredviđalo se da bi dokumentacija i rengenske snimke na dražbi mogle postići cijenu od 15 do 30 tisuća dolara i pretpostavke su bile točne. Ovi ‘zanimljivi papiri’ prodani su za 25 600 dolara, a njihovu vrijednost premašili su neki predmeti koji su pripadali glumici. Nagrada Redbook koju je primila 1952. postigla je cijenu od 62 500 dolara, a niz njezinih  fotografija, s pravima, snimljenih u vrijeme korejskog rata prodane su za vrtoglavih 50 tisuća dolara.

Na istoj dražbi bili su ponuđeni osobni predmeti i drugih hollywoodskih zvijezda i svjetski poznatih osoba. Tako je za 75 tisuća dolara prodana kreacija dizajnerice Catherine Walker koja je pripadala princezi Diani, putna torba Grete Garbo postigla je cijenu od 12 500 dolara, za 22 500 dolara prodana je vjenčanica koju je Julie Andrews nosila u filmu “Moje pjesme, moji snovi”, dok je sretni kupac kući otišao s ogrtačem od jelenje kože Elizabeth Taylor kojeg je kupio za 25 tisuća dolara.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Neriješeni slučajevi iz povijesti pomoću najsuvremenijih forenzičkih metoda istražuju slučajeve koji i danas zbunjuju stručnjake.

Zanimljivosti

ONI 2022. je  limited edition kalendar koji okuplja 13 ilustratorica i ilustratora koji doniraju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu.

Istaknuto

Nevjerovatne životne priče ovih historijskih ličnosti svjedoče o njihovom velikom značaju za čovječanstvo.

Kultura

Jane Perkins reciklira svjetske klasike od nađenih stvari

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.