Ljetna kolumna

Here I am! U dekici. Isuse. Neću reći da mi paše ili ne paše samo je malo neobično. Rekli su, oni koji to znaju, da će rujan i listopad biti natprosječno topli – živi bili pa vidjeli.

Možda će se tražiti kupaći kostim viška ove jeseni?! Što znači da onda kada sam počela maštati o jeseni i modi za jesen plan se preokrenuo i treba nastaviti ljetnu kupovinu. Huh! Ako bude para biti će dobro. A i ako država bankrotira biti će nam lijepo. Većina će nas biti u istoj kaši, možda ćemo trebati trampiti cipele za kruh. To mi je sada nova izlika kada kupujem. I dobra je, jel da? Čekam jedne lakirane na vezanje kao stvorene za jesen. Osvojila sam ih za sitnu lovu. Ebay još uvijek šljaka dobro. Ali i tamo je recesija, lako se osvajaju stvari koje sam prije ganjala dugo. To je dobro.

No, dobro. Vikend sam provela kod svoje prijateljice A u Puli. U petak smo uspjeli pogledati zadnji hrvatski film koji se prikazivao u Areni, film Dva sunčana dana, Ognjena Sviličića. Od njegovih uratka pogledala sam film Oprosti za Kung fu koji mi je bio fenomenalan i neki dan sam pogledala film Armin. Tužan mi je bio jako i skoro sam se rasplakala na kraju. Ovaj koji smo gledali u Areni nije me pretjerano ganuo. Uopće ne znam što bih napisala o filmu osim da ga pogledate ako želite. Haha, dobra sam.

Sve u svemu, žao mi je da nisam pogledala više hrvatskih filmova koji su se prikazivali jer čula sam da je bilo jako dobrih i da je ove godine festival bio poseban. Ne mogu tvrditi jer ne znam ali koliko sam se uspjela informirati o onome što se prikazivalo vjerujem u to. I nadam se da ću ih imati prilike i pogledati. Grad je bio prepun glumaca, režisera i svih koji nešto znače u filmskoj industriji.

Ostatak vikenda proveli smo izležavajući se na plaži a u subotu smo zapartijali na jednoj. Z je sa svojim prijateljima organizirao natjecanje u vodenim sportovima, točnije kite surfing pa smo se tamo zabavljali dugo u noć. Natankala sam se sa sangrijom koja je bila fantastično osvježavajuća. Super zabava. <3

Nedjelju smo proveli na plaži pod kišobranom, potpuno boemski smo sjedile kao da je to sasvim normalno. I to dva pljuska. Sa strane smo imali prijetnju u obliku dva crnca koji su nas već putem do plaže vabili u automobil. Nije nam bilo svejedno kada smo isplanirale scenarij i kada se nebo zacrnilo i počelo lijevati. Obavijestili smo nekoliko ljudi u slučaju da nestanemo da znaju u kojem autu da nas traže. No, ipak za to nije bilo potrebe pa smo popodne provele u Rovinju šetajući se i uživajući. i tamo je roknula kiša pa smo se utješili s nekoliko kugla sladoleda. Njami. Doputovala sam kući, uvijek me neka sjeta ulovi kada mi je negdje lijepo ali me D dočekao na kolodvoru pa smo ispijali kavicu i prepričavali što smo imali.

Što još da vam pišem?! Ne znam, tisuću stvari mi se muva kroz glavu. Imam osjećaj kao da je ljeto već gotovo a nisam se okupala sedam puta. Baš mi je nekako na brzinu vrijeme preletilo. Htjela bi na jesen kada zgotovim faks otići u Beograd na nekoliko dana. Dugo želim posjetiti taj grad ali otkad pratim blog Ko ne voli cipele, ne voli ni ljude  želim to još više. Nadam se da ću uspjeti iskombinirati taj izlet. Wish me luck.

Malo surfam pa sam na jednoj zanimljivoj stranici i naletjela sam na super kolekciju H&M koja izlazi na jesen. "By Night" Capsule dress collection, škicnite, mene baš privlači jedna zelena haljina <3. A da, sada sam se sjetila da H&M dolazi u Hrvatsku. Čini mi se već ove zime?! Veselja na lopate među ljudima. Zanima me kakve će biti cijene a još više kakav će biti izbor. No dobro, veselila sam se Zari a na kraju sam kupila možda deset komada odjeće tamo. To je često tako kada žudiš za nečime i kada to dobije više nije tako interesantno. Prokleti konzumerizam.

Dobro, idem sada off jer sam krenula u nekom drugom smjeru. I dalje vam želim ugodno ljeto i ugodne godišnje odmore. Pišem vam brzo, ne stignem se ni okrenuti a već kucaju rokovi za obaveze. Idem pronaći neku lijepu knjigu.

Ginger.