Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Ljetni recept – piletina s limunom

Hranjiv, a lagan obrok.

Pileća prsa s limunom jednostavno se pripremaju i idealan su lagani obrok za vruće ljetne dane. Potrebni sastojci (za 4 osobe):
  • 4 komada pilećih prsa s kožicom
  • ulje
  • 1,5 žlice meda
  • 1 žličica timijana
  • 1 limun
  • 4 žlice vode
  • papar, sol
Priprema: Pileća prsa posolite, popaprite, položite na vruću posudu s uljem, s kožicom prema dolje, i pecite u pećnici. Kad je jedna strana pečena, meso okrenite, lagano ga premažite medom, posipajte timijanom i prekrijte kriškama limuna. Od ostatka limuna napravite umak – pomiješajte ga s 3 do 4 žlice vode i dobiveni sok prelijte po mesu. Posudu s mesom ponovno stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i ispecite do kraja. Meso možete poslužiti s krumpirom, rižom ili nekim zelenim povrćem.  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Budi fit

Sok od đumbira i krastavaca, s dodatkom limuna i mente jedan je od najpoznatijih prirodnih napitaka za brzo mršavljenje.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.