Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Ljetni recept – piletina s limunom

Hranjiv, a lagan obrok.

Pileća prsa s limunom jednostavno se pripremaju i idealan su lagani obrok za vruće ljetne dane. Potrebni sastojci (za 4 osobe):
  • 4 komada pilećih prsa s kožicom
  • ulje
  • 1,5 žlice meda
  • 1 žličica timijana
  • 1 limun
  • 4 žlice vode
  • papar, sol
Priprema: Pileća prsa posolite, popaprite, položite na vruću posudu s uljem, s kožicom prema dolje, i pecite u pećnici. Kad je jedna strana pečena, meso okrenite, lagano ga premažite medom, posipajte timijanom i prekrijte kriškama limuna. Od ostatka limuna napravite umak – pomiješajte ga s 3 do 4 žlice vode i dobiveni sok prelijte po mesu. Posudu s mesom ponovno stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i ispecite do kraja. Meso možete poslužiti s krumpirom, rižom ili nekim zelenim povrćem.  

Written By

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Moj dom

Ako pri čišćenju ne želite koristiti agresivne proizvode prepune raznoraznih kemikalija, potrebno je poslužiti se s nekoliko malih trikova.

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.