MAC kozmetika za moderne vještice

Iako se proslava zadnjeg dana listopada, poznatog još kako Noć vještica, u našim krajevima smatra uvoznim proizvodom, sve je više klubova koji organiziraju tematske večeri. Čak i ako niste skloni make-upu u stilu pjevača popularne grupe Cure ili pak kralja mračnjaka Marilyna Mansona, uz dvije-tri intervencije bit ćete potpuno ‘maskirani’ i spremni za svoj noćni pohod.

Nakon što lice ‘impregnirate’ uobičajenom hidratantnom kremom, korektorom temeljito kamuflirajte sve nepravilnosti jer je besprijekorna put osnovni preduvjet vještičjeg looka. U ovom slučaju: više je više! Zatim nanesite tekući puder koji je za nijansu svjetliji od vaše puti.

noc_vjestice tekstIskoristite prednosti dramatične Noći vještica i šminkom naglasite oči te usne. Ovaj put nećete moći izbjeći crveni ruž, s tim da prolaze sve nijanse, od najsvjetlijih do najtamnijih, koje gotovo graniče s crnom.

Što se tiče očiju u obzir dolaze sve kombinacije: od gotičkih, potpuno crnih kapaka do zahtjevnih smoky eye akrobacija kreiranih uz pomoć ponoćno plavih sjenila, tuševa i maskara.

Ako želite biti u centru pozornosti preporučujemo vam korištenje mrežica za lice, ukrasa za kosu, šljokica za obrve, perja te umjetnih trepavica.

Inspiraciju u Noći vještica pronašao je i Rick Baker – poznati holivudski vizažist, koji je u suradnji s make-up brendom MAC osmislio editorijal u kojem glavnu ulogu imaju zastrašujući horor likovi. Iako na prvi pogled dotične dame izazivaju gađenje, čim se oči naviknu na stravične prikaze shvatit ćete koliko je vještine i znanja potrebno za ova zanimljiva izdanja.

naslovnica 2Stvorivši od modela zastrašujuću Frankensteinovu mladu i kraljicu paukova iz popularnog filma Day of the Dead, Baker je još jednom dokazao zašto ga mnogi nazivaju kraljem horor filmova te opravdao cijenjene filmske nagrade.